info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden bananen eten?

Dürfen Hunde Bananen essen

Bananen worden beschouwd als gezond en rijk aan voedingsstoffen. Door hun zoete smaak zijn ze niet alleen zeer geliefd bij de meeste mensen, maar worden ze ook door veel honden gegeten.


Maar mogen honden überhaupt bananen eten of kan het fruit, net als veel ander zogenaamd onschadelijk voedsel, misschien zelfs schadelijk voor ze zijn? We zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel geven.

Zijn bananen een gezonde snack voor honden?

Het is algemeen bekend dat fruit een belangrijke bijdrage levert aan een evenwichtige voeding en idealiter elke dag op het menu zou moeten staan.


Onze eigen voedingsbehoeften kunnen echter niet zonder meer op honden worden overgebracht. De viervoetige vrienden hebben niet alleen ander voedsel nodig. Bovendien zijn sommige voedingsmiddelen die volkomen onschadelijk zijn voor de mens, zelfs giftig voor hen.


Dit geldt overigens ook voor sommige groenten en fruit. Bananen horen daar over het algemeen echter niet bij. Als u uw hond af en toe een stukje banaan laat eten, hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de gezondheid van uw trouwe viervoeter.

Bananen leveren uw hond veel belangrijke voedingsstoffen

Bananen smaken niet alleen lekker. Daarnaast bevatten ze ook diverse vitaminen en mineralen die ze tot een gezonde snack maken voor tussendoor. Daartoe behoren bijvoorbeeld magnesium, ijzer, koper en mangaan, evenals foliumzuur, dat tot de B-vitaminen behoort.


Bovendien zijn bananen rijk aan fructose, dat het lichaam van uw viervoeter kan gebruiken als energiebron, en vezels, die belangrijk zijn voor een goed functionerend spijsverteringsstelsel.

Zijn bananen geschikt voor honden met diarree?

Bananen hebben de reputatie te kunnen helpen tegen diarree. Dit is te wijten aan de pectines die ze bevatten. Door de waterbindende voedingsvezels kunnen bananen zeker helpen om diarree bij honden tegen te gaan.


Wij bevelen echter een voedingssupplement met Bellfor Gastro Relax aan voor honden met diarree. Het licht verteerbare preparaat is ontwikkeld door ons deskundig team van dierenartsen en voedingsdeskundigen en wordt gekenmerkt door zijn hoge werkzaamheid en uitstekende verteerbaarheid.


Maak kennis met Bellfor Gastro Relax.

Waarom honden niet te veel bananen moeten eten

Het hoge gehalte aan micronutriënten maakt bananen tot een gezonde snack voor honden. De zoete vruchten bevatten echter ook relatief grote hoeveelheden kalium, naast andere vitaminen en mineralen.


Een permanent teveel aan kalium kan de ontwikkeling van hartproblemen bij uw trouwe viervoeter bevorderen. Hiervoor zou uw hond veel bananen moeten eten. U moet de hoeveelheid fruit die u uw hond geeft echter beperken tot kleine hoeveelheden.


Hoeveel bananen u uw hond zonder problemen kunt voeren, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van de grootte van het dier. Grote honden kunnen bijvoorbeeld veilig twee tot drie keer per week een halve banaan eten, terwijl de porties voor kleine rassen dienovereenkomstig kleiner moeten zijn.

Mogen honden bananenchips eten?

Hund mit Gastro Relax

Wat voor vers fruit geldt, geldt in principe ook voor gedroogde bananen. U kunt uw hond dus bananenchips laten eten. Houd er echter rekening mee dat ze door het droogproces bijzonder calorierijk zijn. Daarom moet u niet overdrijven met de hoeveelheid en uw hond slechts af en toe bananenchips laten eten.

De hond voeren met banaan - onze conclusie

Zoals u leest, is er in principe niets op tegen om uw hond banaan te voeren. U moet alleen oppassen dat uw hond niet te veel banaan eet om mogelijke problemen als gevolg van het relatief hoge kaliumgehalte te voorkomen.


Desondanks kunnen de smakelijke vruchten een uitstekende energieleverancier zijn die rijk is aan voedingsstoffen, vooral voor lichamelijk actieve sporters of diensthonden tussen de maaltijden door. Dit is ook de reden waarom gedroogde bananen, insecteneiwit en chiazaad tot de ingrediënten van ons populaire fitnesspoeder behoren.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften
watsapp-button-icon
bellfore motive