info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Voedingsplan voor sporthonden (duursporten)

Voedingsplan voor sporthonden

Of het nu Canicross, sledehondenwedlopen of andere activiteiten zijn. In hondensport hebben zowel de hond als de eigenaar veel plezier. Regelmatige training zal de noodzakelijke basis vormen voor de races en werken aan wederzijds succes.


Maar je moet een ding niet vergeten. De voeding van je atletisch actieve pelsrobben is minstens zo belangrijk als de training. Omdat zonder het juiste voedsel in de benodigde hoeveelheid de uitvoering te lijden heeft. Bovendien neemt het risico op verwonding en gezondheidsproblemen toe.


Dus als u geeft om de sportiviteit en gezondheid van uw honden, moet u precies weten wat belangrijk is bij het voeren.


Om deze reden hebben we een voederplan voor endurance sports-honden voor u samengesteld. Hierin leert u precies waar u op moet letten en hoe u uw neuzen met het juiste dieet kunt helpen om optimaal te presteren.

Voeding tijdens de rustfase

Het is niet alleen belangrijk tijdens de trainingsfase of net voor de race om aandacht te schenken aan het juiste voedsel. U moet tijdens de rustperiodes geen compromissen sluiten.


Krijg droogvoer van hoge kwaliteit in de juiste samenstelling en zorg ervoor dat uw honden alles krijgen wat ze nodig hebben, zelfs zonder lichamelijke inspanning, kunnen regenereren en efficiënt blijven.

Onze aanbeveling voor de rustfase

Naturgut feest

Naast de juiste hoeveelheid is het vooral belangrijk dat het voedsel van uw keuze vrij is van tarwe en andere ongepaste ingrediënten. Bovendien is een hoog eiwitgehalte van bijzonder belang.


Het hangt echter niet alleen af ​​van de hoeveelheid zelf, maar ook van de kwaliteit van de aanwezige eiwitten. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het lichaam van uw hond het eiwit goed kan gebruiken.


Voor sporthonden tijdens de rustfase, raden we daarom aan om ons boerderijfeest of ons natuurvoedselfeest te gebruiken. Beide soorten zijn ons droogvoer met insecteneiwit.


Insecten kunnen ongebruikelijk lijken als een eiwitbron, maar overtuigen door hun complexe aminozuurprofiel. Ons insecteneiwit bestaat uit 18 verschillende aminozuren, waaronder die 10 die essentieel zijn voor honden. Als gevolg hiervan kan het bijzonder goed worden gebruikt door haar lichaam.


Tegelijkertijd is het zeer verteerbaar en heeft het, in tegenstelling tot veel andere eiwitbronnen, vrijwel geen allergiepotentieel. Zowel het landgoed als het natuurvoedingfeest bevatten 82 procent van deze hoogwaardige en goed getolereerde eiwitbron.


Het hoge eiwitgehalte en de uitstekende waarde van de aanwezige eiwitten maken beide variëteiten tijdens de rustfasen het ideale voedsel voor uw sporthonden. Of u nu de koudgeperste of de geëxtrudeerde versie verkiest, het is geheel aan u.


Om op tijd voor de races in vorm te zijn, is het essentieel om meteen te beginnen met trainen. Vanaf dit punt moet u de voeding dienovereenkomstig aanpassen.


Ten slotte moet u er rekening mee houden dat uw honden nu een verhoogde energiebehoefte hebben. En dit moet worden afgedekt.


Daarnaast is het zinvol om het voedingsplan te optimaliseren met behulp van een paar geselecteerde voedingssupplementen. Dit zal de prestaties van uw pelsuiteinden verbeteren en de regeneratie verbeteren. Bovendien worden mogelijke gezondheidsproblemen voorkomen door de trainingsbelasting.

Trainingsfase: u moet hierop letten bij het voeren

Om op tijd voor de races in vorm te zijn, is het essentieel om meteen te beginnen met trainen. Vanaf dit punt moet u de voeding dienovereenkomstig aanpassen.


Ten slotte moet u er rekening mee houden dat uw honden nu een verhoogde energiebehoefte hebben. En dit moet worden afgedekt.


Daarnaast is het zinvol om het voedingsplan te optimaliseren met behulp van een paar geselecteerde voedingssupplementen. Dit zal de prestaties van uw pelsuiteinden verbeteren en de regeneratie verbeteren. Bovendien worden mogelijke gezondheidsproblemen voorkomen door de trainingsbelasting.

In detail raden we de volgende combinatie aan voor je voedingsplan tijdens de trainingsfase:

  • Eten: op trainingsdagen Bellfor Pur Actief met een hoge energiedichtheid, 30 procent eiwit, geselecteerde, glutenvrije koolhydraten en 20 procent vet - op droge dagen onze droge voeding met insectenproteïne
  • Dieetsupplement Deel 1: Na training op de trainingsdagen Bellfor fitness poeder met hoogwaardige aminozuren van insecteneiwit om de toevoer van eiwitten te optimaliseren
  • Voedingssupplement Deel 2: Bellfor gewrichten en botten met ovopet om problemen met gewrichten, pezen en ligamenten te voorkomen en de werking van het bewegingsapparaat te behouden ondanks hoge belastingen

De racefase: het wordt serieus

Op de dagen van de race en de dagen ervoor is het belangrijk om je honden de best mogelijke ondersteuning te bieden met behulp van voeding, zodat ze hun volledige prestaties in de competitie kunnen gebruiken.


Naast de voedingsaanbevelingen voor de trainingsfase, raden we je aan om het dieet van je sporthonden uit te breiden naar de Bellfor-fitnessbar.


Dit geeft het lichaam extra energie. Om de energieopslag te vullen en de honden eraan te laten wennen, raden we aan om al drie dagen voor de race te beginnen met het voeren van de fitnessbars.


Bellfor Pur Aktiv

Waarom Bellfor Pur actief?

Het eiwitgehalte is 30 procent en dus aanzienlijk hoger dan bij andere droge voedingsmiddelen.


Eiwitten zijn onder meer belangrijk voor het onderhoud van de spieren, de toename van de uithoudingsvermogenprestaties en de regeneratie na de belasting.


In plaats van tarwe gebruiken we maïs en rijst als glutenvrije alternatieven voor Bellfor Pur.


De combinatie van de complexe koolhydraten in rijst en de eenvoudige (gemakkelijk verkrijgbare) koolhydraten in maïs zorgt voor een optimale toevoer van energie vanaf het begin van de oefening.


Zo is de energievoorziening verzekerd, zelfs met een toenemende duur van sportactiviteiten.


Capsules Bellfor Gelenke & Knochen

Waarom gewrichten en botten?

Vooral het bewegingsapparaat moet veel verdragen in de hondensport. Als u niet voorzichtig bent, is er overmatige slijtage van de pezen, gewrichtsbanden en gewrichten, die vaak chronische ziekte veroorzaken.


Ovopet is afgeleid van het eierschaalmembraan van kippeneieren en bestaat uit meer dan 500 verschillende ingrediënten. Collageen, hyaluronzuur, glucosamine, chondroïtinesulfaat zijn cruciaal voor de effectiviteit ervan.


De unieke combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een synergetisch effect en zorgt ervoor dat het gezamenlijke metabolisme wordt gereguleerd en de mobiliteit wordt gehandhaafd.


Voor atletische honden is Bellfor Joints & Bones het perfecte voedingssupplement voor een permanent gezond bewegingsapparaat.


Poeder Bellfor Fitness

Waarom fitnesspoeder?

Eiwitten, of de aminozuren waaruit ze bestaan, ondersteunen het lichaam tijdens regeneratie, bevorderen spiergroei en voorkomen tegelijkertijd de afbraak van spiermassa tijdens langdurige stress bij duursporten. Bovendien helpen ze om de prestaties te verbeteren en, last but not least, om blessures te voorkomen.


Naast een eiwitrijk droogvoer adviseren we daarom een ​​supplement met Bellfor Fitness. Het poeder bevat slechts drie hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en helpt met name om het lichaam van de sporthonden te voorzien van de broodnodige eiwitten.


De gedroogde bananen leveren ook snel beschikbare koolhydraten als energiebron met hun fructose.


Bellfor-fitnessbar

Waarom gymbars?

Voor de prestaties bij lange belasting is het van essentieel belang om de pijzelfeuven van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen te voorzien. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de honden hun volledige potentieel kunnen benutten.


Speciaal voedsel zoals Bellfor Pur Aktiv is niet voldoende voor dit doel. Hoewel droogvoer in principe de juiste combinatie van voedingsstoffen bevat, zou voeding direct voor het sporten een belemmering voor de prestaties zijn vanwege de benodigde hoeveelheid.


In plaats daarvan raden we aan om onze Bellfor-fitnessbar vóór de race te pakken. Het bevat een mengsel van hoogwaardige vetten en koolhydraten en biedt een aanzienlijk hogere energiedichtheid in vergelijking met droog voedsel.


Op deze manier is het mogelijk om voldoende energie te leveren, zelfs met een kleine hoeveelheid voedsel.

Het immuunsysteem heeft ondersteuning nodig

Bovendien is het na het vermoeiende vliegseizoen belangrijk om het immuunsysteem van je pelsrobben te ondersteunen. Want de inspanningen van de afgelopen weken hebben het immuunsysteem van honden belast en ze kwetsbaar gemaakt voor infecties.


Om dit tegen te gaan, raden we aan om Bellfor Immun voor een periode van vier weken te gebruiken.


Geselecteerde ingrediënten zoals insecteneiwitten, duindoorn en brandnetelzaden leveren het lichaam van de hond waardevolle aminozuren, vitaminen en mineralen. De ingesloten propolis biedt ook een antibacterieel effect.


Door deze speciale combinatie van actieve ingrediënten, helpt Bellfor Immune om het immuunsysteem van uw sporthond op natuurlijke wijze te versterken en snel te regenereren.

Bellfor pootwachters

Onze tip voor gezonde poten

Zelfs de poten van je sportieve neuzen hebben veel te verduren tijdens de races. Kleine wonden en tranen komen veel voor bij sledehonden, maar ook bij andere sporthonden.


Let daarom niet alleen op de juiste voeding, maar besteed ook aandacht aan de verzorging van de poot. Met Bellfor pootwachters kunt u ervoor zorgen dat u gezond blijft en kleine scheuren en wonden snel geneest.


Insectenvet en andere hoogwaardige ingrediënten zoals bijenwas en sheaboter voeden de huid en beschermen de poten op betrouwbare wijze tegen vocht, kou of zelfs sneeuw.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

38.49 EUR
3.85 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
66.49 EUR
6.65 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
52.31 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
184.8 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive