info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden tomaten eten?

Dürfen Hunde Tomaten essen


Vers in een salade, als tomatensaus of als ketchup - tomaten zijn een onmisbaar onderdeel van onze keuken geworden en staan bij velen op het menu.


Maar hoe zit het met honden? Mogen honden tomaten eten of is de consumptie ervan mogelijk schadelijk voor hun gezondheid? We zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel geven.

Tomaten als gezonde snack voor honden?

Groenten bevatten tal van belangrijke voedingsstoffen en mogen niet ontbreken in een gezonde voeding voor ons mensen. In principe kunnen ook honden profiteren van de waardevolle ingrediënten van groenten. De voedingsbehoeften van onze viervoeters zijn in sommige opzichten echter heel anders dan die van ons.


Als zogenaamde semi-carnivoren hebben honden meer behoefte aan dierlijke eiwitten en vetten, terwijl plantaardig voedsel slechts een relatief klein deel van hun voeding mag uitmaken. Bovendien zijn sommige voedingsmiddelen die onschadelijk zijn voor mensen, giftig voor honden en mogen daarom niet in hun etensbak terechtkomen.


Dit geldt in het algemeen echter niet voor tomaten. Als u een paar punten in acht neemt, kan uw hond tomaten eten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gezondheid van uw trouwe viervoeter.

Kunnen tomaten schadelijk zijn voor honden?

Tomaten behoren, net als aardappelen, tot de nachtschadefamilie en bevatten dus solanine. Afhankelijk van de ingenomen hoeveelheid kan de consumptie van solanine vergiftigingsverschijnselen veroorzaken, zoals diarree, braken en krampen bij honden.


Hoe onrijper tomaten zijn, hoe meer solanine ze bevatten. Honden mogen daarom nooit onrijpe tomaten eten, waarvan sommige zelfs nog groen kunnen zijn. Laat uw hond in plaats daarvan alleen rijpe of zelfs overrijpe tomaten eten. Deze bevatten nauwelijks solanine, zodat het eten ervan veilig is voor uw trouwe viervoeter.

Honden mogen tomaten eten met mate

Hoewel rijpe tomaten geen probleem zijn voor honden, mogen ze niet in grote hoeveelheden in de etensbak terechtkomen. Als uw hond graag tomaten eet, kunt u hem van tijd tot tijd een klein stukje geven.


Wat voor rauwe tomaten geldt, geldt in het algemeen ook voor gekookte tomaten of tomaten die tot saus zijn verwerkt. Zolang ze rijp zijn en de hoeveelheid klein blijft, zijn ze veilig om te eten. In dit geval is het echter belangrijk erop te letten dat de saus niet te veel zout en kruiden bevat en dat ze geen ingrediënten bevat die over het algemeen ongeschikt zijn voor honden.

Tomaten in Bellfor hondenvoer

In kleine hoeveelheden is de consumptie van rijpe tomaten geen probleem voor honden. Wij gebruiken ook tomaten als natuurlijk ingrediënt in sommige van onze producten, zoals Bellfor Freiland-Schmaus met kip of Landgut-Schmaus met insecteneiwit.


Kleine hoeveelheden gemalen tomaten ronden de uitstekende smaak van dit graanvrije droogvoer voor honden perfect af. Natuurlijk hoeft u zich geen zorgen te maken over de verteerbaarheid. Probeer het eens. Wij zijn er zeker van dat uw trouwe viervoeter blij zal zijn met ons droogvoer.


Maak kennis met Bellfor droog hondenvoer

Tomaten voor honden - onze conclusie

Zoals u leest, mogen honden over het algemeen tomaten eten. U moet echter niet overdrijven met de hoeveelheid. Het is ook belangrijk dat de tomaten rijp zijn, aangezien het solaninegehalte bijzonder hoog is wanneer ze onrijp zijn. Los daarvan zijn groenten zoals tomaten echter sowieso niet voldoende om een voedingsstoffenvoorziening te garanderen die aan de behoeften van de hond voldoet.


In ons assortiment vindt u alles wat u nodig heeft voor een evenwichtige voeding voor uw hond. Naast hoogwaardige nat- en droogvoer en natuurlijke voedingssupplementen omvat ons assortiment ook een grote keuze aan gezonde hondensnacks, zoals zachte snacks en gedroogd vlees. Hiermee kunt u uw trouwe viervoeter belonen op een manier die past bij zijn soort en uw hond zal de traktaties waarschijnlijk sowieso veel lekkerder vinden dan tomaten.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

20.99 EUR
8.4 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
16.99 EUR
6.8 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.60 EUR
26.4 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive