info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden spinazie eten?

Dürfen Hunde Spinat essen


Lange tijd werd spinazie beschouwd als een belangrijke bron van ijzer. Intussen weten we dat het ijzergehalte van de groene bladgroente eigenlijk niet zo hoog is. Ondanks dat, is spinazie is toch gezond en mag, althans voor ons mensen, regelmatig op het bord belanden.


Maar hoe zit het met honden? Mogen honden spinazie eten of kan de groente schadelijk voor ze zijn? We zullen deze vraag in het volgende artikel beantwoorden.

Is spinazie gezond voor honden?

Groenten bevatten weinig calorieën en zijn tegelijkertijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Voor ons mensen speelt het daarom een belangrijke rol in een evenwichtige voeding en zou zo mogelijk elke dag op het menu moeten staan.


Honden hebben echter andere behoeften als het op hun voeding aankomt. Als semi-carnivoren is hun spijsvertering vooral gericht op de vertering van dierlijke eiwitten en vetten. Bovendien worden sommige voedingsmiddelen die onschadelijk zijn voor de mens, niet verdragen door de viervoeters of kunnen zelfs vergiftiging veroorzaken.


Dit geldt echter niet voor spinazie. De groente is in principe onschadelijk voor de viervoeter. In de regel kunt u uw hond van tijd tot tijd zonder problemen spinazie laten eten.

Spinazie bevat veel voedingsstoffen

Hoewel spinazie niet zo veel ijzer bevat als vroeger werd gedacht, is het nog steeds een voedingsrijke groente. Het bevat onder meer magnesium, calcium en kalium, bètacaroteen en foliumzuur.


Het bevat ook zeer weinig calorieën. Zo’n 100 gram spinazie bevat slechts 16 calorieën. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het gewicht van uw hond als u hem af en toe wat spinazie laat eten.

Spinazie voor honden alleen met mate

Hoewel spinazie over het algemeen niet schadelijk is voor honden, moet u het uw trouwe viervoeter slechts met mate voeren. Dit komt doordat de groene bladgroente een relatief grote hoeveelheid oxaalzuur bevat. Grotere hoeveelheden oxaalzuur kunnen de opname van belangrijke mineralen zoals calcium en magnesium belemmeren.


Oxaalzuur is daarnaast ook belastend voor de nieren. Daarom moet u het voeren van spinazie aan honden met nierproblemen, zoals nierinsufficiëntie of nierstenen, en puppy's in het algemeen vermijden.

Gekookte spinazie voor honden

Om het voor uw hond gemakkelijker te maken de spinazie te verteren en de voedingsstoffen die het bevat op te nemen, moet u het eerst koken voordat u het aan uw hond geeft. Bovendien wordt aanbevolen de spinaziebladeren te pureren.


In principe is er niets op tegen diepvriesspinazie te gebruiken in plaats van verse spinazie. U moet echter geen diepvriesspinazie met room gebruiken.


Zorg er ook voor dat de spinazie zo vers mogelijk is voor uw hond. Als het te lang wordt bewaard, kan het nitraat dat het bevat door bacteriën worden omgezet in schadelijk nitriet. Dit geldt overigens ook voor gekookte spinazie, die dus altijd kort na de bereiding moet worden gegeten.

Spinazie voor honden - onze conclusie

Zoals u leest, is er meestal niets mis mee om uw hond van tijd tot tijd wat spinazie te laten eten. Dit geldt althans voor volwassen honden met gezonde nieren. Vanwege het oxaalzuur dat spinazie bevat, is het echter niet geschikt om in grote hoeveelheden aan honden te voeren.


Toch heeft u hoe dan ook een goede kwaliteit hondenvoer nodig met de juiste voedingsstoffen zoals u in ons assortiment vindt. Ons assortiment biedt u een ruime keuze aan nat- en droogvoer van hoge kwaliteit, evenals diverse natuurlijke supplementen, verzorgingsproducten en hondensnacks. Probeer bijvoorbeeld onze gezonde zachte snacks. We zijn er zeker van dat uw hond ze niet zal kunnen weerstaan en het zonder aarzelen zal verkiezen boven een portie spinazie.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

20.99 EUR
8.4 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.60 EUR
26.4 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive