info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden broccoli eten?

Dürfen Hunde Brokkoli essen


Broccoli is een uiterst gezonde groente die mensen zonder aarzelen regelmatig kunnen eten.


Maar hoe zit het met honden? Mogen honden broccoli eten of is het, net zoals bloemkool, taboe voor de viervoeters? Wij zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel geven.

Groenten zoals broccoli als gezonde snack voor honden?

Natuurlijk mogen groenten niet ontbreken in een gezonde voeding. Zij leveren ons immers veel waardevolle voedingsstoffen en zijn bovendien zeer caloriearm. Broccoli en andere groenten moeten daarom elke dag op ons bord liggen.


Toch kunnen groenten ook honden belangrijke voedingsstoffen leveren. Sommige zijn echter niet geschikt voor de viervoeters en kunnen hen zelfs ernstig schaden. Dit geldt echter niet voor broccoli. Uw hond kan broccoli eten zonder dat u zich daar zorgen over hoeft te maken.

Broccoli bevat veel waardevolle voedingsstoffen voor honden

Er wordt van broccoli gezegd dat ze een positief effect hebben op de gezondheid van honden. Bovendien is het rijk aan vezels en, met slechts 26 calorieën per 100 gram, zeer laag in calorieën.


Als u uw hond broccoli wilt laten eten, moet u de groente wel eerst koken voordat u het aan uw hond geeft. Dat komt omdat het in rauwe vorm bij de meeste honden winderigheid veroorzaakt. Door de groente vooraf te koken, kunt u dit meestal voorkomen en wordt de groente veel beter verteerbaar voor uw trouwe viervoeter.

Niet elke hond verdraagt broccoli

De meeste honden verdragen gekookte broccoli goed, mits met mate. Dit geldt echter niet voor alle viervoeters. Als u uw hond voor het eerst broccoli laat eten, moet u hem dus maar een klein stukje geven. Zo kunt u nagaan of uw hond het lekker vindt of dat u hem in de toekomst beter andere groenten kunt voeren.

Broccoli voor honden - onze conclusie

Zoals u leest, is er niets mis mee om uw hond van tijd tot tijd broccoli te laten eten. Tenminste, als u viervoeter het lekker vindt. Als dat niet het geval is, is het natuurlijk geen probleem. Er zijn immers verschillende andere soorten groenten die geschikt zijn voor honden, en u hebt hoe dan ook een hondenvoer van hoge kwaliteit nodig om uw hond te voeden volgens zijn behoeften.


In het Bellfor assortiment vindt u alles wat u nodig heeft voor een soorteigen hondendieet, van nat- en droogvoer tot natuurlijke supplementen. Dit omvat een grote selectie van gezonde hondensnacks die uw hond zeker blij zal maken.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

32.49 EUR
5.41 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive