info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden asperges eten?

Dürfen Hunde Spargel essen


Of ze nu groen of wit zijn - asperges zijn een populaire delicatesse die tijdens het seizoen regelmatig op het bord van veel mensen belandt.


Maar mogen honden eigenlijk ook asperges eten of kan de caloriearme groente misschien zelfs schadelijk zijn voor de viervoeters? We geven u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel.

Groenten zoals asperges als gezonde maaltijd voor honden?

Groenten zijn onmisbaar voor een gezonde voeding. Ze bevatten veel vitale voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Tegelijkertijd bevatten asperges weinig calorieën en levert het ons belangrijke vezels voor de spijsvertering.


De voedingsbehoeften van honden zijn echter in sommige opzichten heel anders dan die van ons. Als semi-carnivoren zijn zij voor hun voeding afhankelijk van een voldoende hoeveelheid dierlijke eiwitten en vetten. Plantaardige bestanddelen maken ook deel uit van hun dieet, al is dat een veel minder dan bij ons mensen.


Bovendien worden sommige voedingsmiddelen die wij mensen regelmatig zonder problemen eten, door honden niet verdragen of kunnen zelfs giftig voor ze zijn. Dit geldt echter niet voor asperges. Daarom is er in het algemeen niets mis mee om uw hond van tijd tot tijd wat asperges te laten eten.

Asperges voorzien honden ook van waardevolle voedingsstoffen

Asperges zijn een vezelrijke groente met een zeer laag caloriegehalte dankzij een watergehalte van meer dan 90 procent. Asperges bevatten ook talrijke vitaminen en mineralen zoals magnesium, fosfor, calcium, ijzer, vitamine E en soms ook vitamine B.


Ook honden kunnen baat hebben bij de ingrediënten van asperges. U moet echter niet overdrijven met de hoeveelheid. Afhankelijk van de grootte van uw hond kunnen een paar kleine stukjes of zelfs een hele speer of twee prima zijn.


Houd er echter rekening mee dat asperges een sterk vochtafdrijvend effect hebben door het aminozuur asparagine. Dit is in principe positief, omdat het kan helpen meer schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Het is echter belangrijk dat u uw hond na het eten van asperges voldoende drinkwater geeft, zodat hij het vochtverlies kan aanvullen. Daarnaast moet u uw viervoeter natuurlijk tijdig uitlaten, zodat hij zich kan ontlasten.

Mogen honden groene asperges eten?

Honden mogen zowel groene als witte asperges eten. Het enige verschil tussen de twee soorten is dat de laatste worden geoogst voordat deze uit de grond groeien. Groene asperges, daarentegen, groeien bovengronds. Hierdoor worden de stoffen die nodig zijn voor de fotosynthese in het binnenste gevormd, waardoor het een groene kleur krijgt.

Mogen honden rauwe asperges eten?

Witte asperges moeten worden geschild en gekookt voordat ze in de voerbak gaan. Groene asperges daarentegen kunnen zowel gekookt als rauw worden gegeten. Voor een optimale verteerbaarheid is het echter aan te bevelen ook de groene variant te koken.

Niet alle honden verdragen asperges

Hoewel asperges over het algemeen niet schadelijk zijn voor honden en de meeste viervoeters asperges met mate goed verdragen, kunnen asperges soms leiden tot intoleranties. Als uw hond last krijgt van winderigheid of diarree na het eten van asperges, kunt u dit in de toekomst beter niet meer aan uw hond geven.

Asperges voor honden - onze conclusie

Zoals u kunt lezen, mogen honden over het algemeen asperges eten. Als uw viervoeter de groente lekker vindt, mag hij af en toe wat in zijn voerbak. Dit geldt zowel voor groene als voor witte asperges. Deze laatste moeten worden geschild en gekookt voordat ze aan de hond worden gegeven.


Toch heeft uw hond natuurlijk vooral het juiste hondenvoer nodig om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die hij nodig heeft. In ons assortiment vindt u alles wat u nodig hebt voor soorteigen hondenvoeding. Ons assortiment biedt u onder andere nat- en droogvoer zonder graan, natuurlijke voedingssupplementen en heerlijke hondensnacks, die uw hond waarschijnlijk toch veel liever eet dan asperges.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

32.49 EUR
5.41 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive