info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden ananas eten?

Dürfen Hunde Ananas essen


Of het nu als zoet tussendoortje is of in de vorm van culinaire zonden zoals een Pizza Hawaï, veel mensen eten graag ananas.


Maar hoe zit het met honden? Mogen honden ananas eten of moet u het fruit liever niet delen met uw trouwe viervoeter? We zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel geven.

Is ananas gezond voor honden?

Fruit is een belangrijk onderdeel de dagelijkse voeding van de mens. Fruit is namelijk rijk aan vitaminen en andere waardevolle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Zoals we weten, hebben honden echter heel andere voedingsbehoeften dan mensen.


Bovendien zijn sommige voedingsmiddelen die wij mensen zonder aarzeling kunnen eten, zelfs giftig voor honden. In tegenstelling tot druiven, geldt dit echter niet voor ananas. Daarom is het normaal gesproken absoluut prima als u uw hond van tijd tot tijd een stukje ananas laat eten.

Ananas levert ook belangrijke voedingsstoffen voor honden

Ananas bevat veel vitaminen en mineralen. Daartoe behoren kalium, calcium en magnesium, evenals vitamine C, diverse B-vitamines en bètacaroteen. Met ongeveer 50 calorieën per 100 gram is ananas ook een caloriearme snack waar uw viervoeters zonder schuldgevoel van kunnen genieten.


Bovendien bevat ananas het enzym bromelaïne. Bromelaïne breekt eiwitten af en bevordert zo de spijsvertering. Ondanks alle positieve eigenschappen moet u uw hond niet te veel ananas laten eten. Dit komt omdat de vrucht ook veel fruitzuur bevat. Dit kan een belasting zijn voor de maag van uw hond. Als u uw hond echter van tijd tot tijd een klein stukje ananas geeft, is het fruitzuur meestal geen probleem.

Honden mogen alleen rijpe ananas eten

Hoewel ananas in principe niet schadelijk is voor honden, is het zeer belangrijk dat u alleen rijpe vruchten aan uw viervoeter voert. Anders kan uw hond buikkrampen en diarree krijgen.


Een rijpe ananas is te herkennen aan de intense fruitige geur en aan het feit dat de bladeren er zonder veel moeite uitgetrokken kunnen worden.

Mogen honden ananas uit blik eten?

In theorie is er niets mis met ingemaakt fruit. Er zit echter niet alleen ananas, maar ook veel suiker in de blikjes. In het belang van de gezondheid van uw hond kunt u uw viervoeter dus beter geen ananas uit blik laten eten.

Ananas voor honden - onze conclusie

Zoals u leest, mogen honden over het algemeen wel ananas eten. Het is echter belangrijk dat de vruchten rijp zijn. Bovendien moet u, vanwege het fruitzuur in ananas, niet overdrijven met de hoeveelheid, om maagproblemen bij uw hond te voorkomen. Toch is fruit alleen natuurlijk niet genoeg om uw viervoeter te voorzien van alle voedingsstoffen die hij nodig heeft.


Voor een evenwichtige voeding heeft u in ieder geval een goede kwaliteit hondenvoeding nodig, zoals u die in het Bellfor assortiment vindt. Naast nat- en droogvoer bieden we ook een ruim assortiment gezonde hondensnacks aan, die uw hond waarschijnlijk toch liever eet dan ananas.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

33.99 EUR
5.66 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
53.99 EUR
7.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive