info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mijn puppy bijt: oorzaken en tips

Er bestaat geen twijfel over dat puppy's uiterst schattig zijn en niet alleen de harten van hondenliefhebbers sneller doen slaan. Het gebeurt echter vaak dat een puppy bijt. Door de scherpe tanden van de kleine viervoeters is dit vaak behoorlijk pijnlijk en natuurlijk absoluut ongewenst.


Waarom puppy's bijten en hoe u uw opgroeiende viervoeter van dit gedrag kunt afhelpen, wordt hieronder uitgelegd.

Puppy's en de bijtrem

Welpe beißt

Puppy's leren hoe ze zich moeten gedragen tegenover hun soortgenoten door interactie met hun ouders en broers en zussen. Dit omvat, onder andere, de ontwikkeling van de zogenaamde bijtrem.


Dankzij de bijtrem kunnen honden er zeker van zijn dat ze andere viervoeters of mensen geen pijn doen met hun tanden. Vooral wanneer pups te vroeg van hun moeder en broertjes en zusjes worden gescheiden, kan het echter zijn dat ze nog niet hebben geleerd dat bijten taboe is. 


In dit geval is het aan u om uw kleine viervoeter te leren niet zomaar te bijten. Dit is heel belangrijk. Honden zonder bijtrem lopen namelijk aanzienlijk meer kans op verwondingen door hondenbeten dan goed gesocialiseerde en goed opgevoede dieren.

Puppy bijt: komt het door het wisselen van de tanden?

Naast een gebrek aan bijtremming kan ook het wisselen van de tanden verantwoordelijk zijn voor het bijten van puppy's. Net als mensen, worden honden geboren zonder tanden. Na enkele weken krijgen de viervoeters hun melktanden, die enkele maanden later plaats moeten maken voor blijvende tanden.


Het wisselen van de tanden bij honden begint rond de vierde levensmaand en is gewoonlijk na ongeveer drie maanden voltooid.


Tijdens het wisselen van de tanden hebben puppy's een bijzonder sterke behoefte om hun tanden te gebruiken om te kauwen en te bijten. Dit feit is niet zelden merkbaar in de vorm van beschadigde kleding en meubilair. Om dit te voorkomen, moet u uw puppy nu consequent leren op welke voorwerpen hij mag bijten en waar zijn tanden niets te zoeken hebben.

Tips voor puppy’s bij het wisselen van de tanden

Voorzie uw viervoeter van kauwspeeltjes of geschikte kauwsnacks tijdens het wisselen van de tanden, bijvoorbeeld. Zo kan hij zijn kauwinstinct aandoen zonder dat u bang hoeft te zijn voor schade aan uw meubilair of uw schoenen. 


Bellfor Dental Sticks zijn bijzonder geschikt voor dit doel. De speciale samenstelling van geselecteerde ingrediënten zoals algen en peterselie maakt van onze Dental Sticks de perfecte ondersteuning voor de dagelijkse tandverzorging.


Met hun hulp draagt u er niet alleen toe bij dat uw puppy niet in de verkeerde dingen bijt. U levert ook een belangrijke bijdrage aan een blijvend gezonde hondenbeet.


Bekijk Bellfor Dental Sticks in de online winkel

Hoe u uw puppy het bijten kunt afleren

Een van de belangrijkste taken bij hondentraining is het doorbreken van de gewoonte van uw puppy om te bijten. Want terwijl de beten van een jong dier nog betrekkelijk ongevaarlijk zijn, kan een volwassen hond met zijn tanden heel gemakkelijk ernstige verwondingen veroorzaken.puppy's.


Naast het gebruik van kluiven en kauwspeeltjes is consequent zijn in dit verband de sleutel tot succes. Als uw puppy in uw hand bijt of uw schoenen probeert te grijpen, moet u altijd onmiddellijk reageren en geen uitzonderingen maken. Dit is de enige manier waarop uw viervoeter zal leren niet te bijten.


Voor puppy's zonder bijtremming kan het helpen om zich een beetje als soortgenoot te gedragen. Als de puppy u bijt, gil dan hard en bijt met uw hand. Dit klinkt misschien vreemd, maar het kan de jonge hond soms helpen om van het ongewenste gebruik van zijn tanden af te komen.

Puppy's bijten afleren met kliktraining

Als u weet hoe kliktraining werkt, kunt u ook een clicker gebruiken om de gewoonte van uw puppy om te bijten te doorbreken. Als uw kleine viervoeter afziet van het gebruik van zijn tanden in een bepaalde situatie, kunt u dit gedrag versterken met behulp van de clicker.

Puppy raakt overprikkeld en bijt tijdens het spelen

Jonge honden hebben soms de neiging om erg enthousiast te raken tijdens het spelen. Sommige puppy's zullen u bijten uit pure uitbundigheid. Als dit gebeurt, moet u het spel onmiddellijk stoppen. Geef uw uitbundige viervoeter een paar minuten geen aandacht. Op deze manier zal hij onthouden dat hij zijn speelkameraadjes irriteert door te bijten.


Tegen deze achtergrond moet u er in het algemeen van afzien al te wild met uw puppy te spelen en de jonge hond daardoor nog meer energie te geven. Bedenk dat uw viervoeter zich op u zal oriënteren. Hoe onstuimiger u samen speelt, hoe wilder uw puppy zich zal gedragen en hoe waarschijnlijker het is dat hij u zal bijten. 

Puppy’s die bijten - onze conclusie

Zoals u leest, is het tot op zekere hoogte normaal dat puppy's bijten en moet u als eigenaar passende trainingsmaatregelen nemen. Als u dit op de juiste manier doet en consequent blijft, zou het normaal gesproken niet zo'n probleem moeten zijn om uw puppy tijdig te laten stoppen met bijten.


In dit verband mag ook niet uit het oog worden verloren dat een gebrek aan bijtremming een ernstig gevaar voor de omgeving oplevert, ten laatste in het geval van een volwassen viervoeter.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive