info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Hond van het dierenasiel: waar moeten toekomstige eigenaars op letten?

Als u een hond van het dierenasiel in huis wilt nemen, is dat natuurlijk geweldig. Per slot van rekening zitten de dierenasiels in Nederland vol met viervoeters die een tweede kans op een gelukkig leven verdienen.


Door een van de dieren te adopteren, levert u een waardevolle bijdrage aan het dierenwelzijn en krijgt u tegelijkertijd een trouwe viervoeter voor het leven.


Toch moet de adoptie van een asielhond goed doordacht zijn. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u vooraf een aantal zaken in overweging nemen. Wat bijzonder belangrijk is, kunt u in het volgende lezen.

Helaas zijn volle dierenasiels de regel

Tierschutz Hunde

Als u in het verleden het dierenasiel in uw stad hebt bezocht, weet u dat daar ontelbare honden van verschillende rassen, van jong tot oud, verblijven.


De redenen hiervoor zijn talrijk. Soms, na de dood van de eigenaar, is er niemand om voor de hond te zorgen. Soms echter veranderen gebeurtenissen zoals echtscheiding of verhuizing het leven van de eigenaar, zodat er in het dagelijkse leven plotseling geen plaats meer is voor de viervoeter. Helaas realiseren mensen zich soms pas hoeveel werk een hond met zich meebrengt nadat zij hem hebben aangeschaft en besluiten daarom het dier weer weg te geven.


Hoe dan ook, als u een asielhond adopteert, moet u zich ervan bewust zijn dat het dier mogelijk slechte ervaringen heeft gehad met mensen of niet goed is opgevoed. 


Dit betekent natuurlijk niet dat het de schuld van de hond is dat hij in het asiel is ingeleverd. Toch moet u rekening houden met deze omstandigheid, want dat kan uiteraard van invloed zijn op het gedrag van de viervoeter.

Kies niet zomaar een hond

In principe is de aanschaf van een huisdier niet iets waar u lichtjes over moet denken. Dit geldt vooral voor een hond, die in vergelijking met veel andere dieren, zoals cavia's of konijnen, aanzienlijk meer werk vereist en ook hogere kosten meebrengt.


Zowel bij een asielhond als bij een pup van een fokker moet u dus vooraf goed nadenken of u de verantwoordelijkheid die het houden van een hond op de lange termijn met zich meebrengt, kunt en wilt dragen.

Honden uit het asiel hebben veel aandacht nodig

In principe heeft elke hond natuurlijk voldoende aandacht van zijn baasje nodig. Dit geldt echter vooral voor honden van de dierenbescherming. Deze viervoeters hebben immers vaak zeer slechte ervaringen opgedaan, die zich soms uiten in de vorm van gedragsproblemen.


Natuurlijk kunnen angst en agressie bij honden worden tegengegaan. U mag de uitdagingen echter niet onderschatten. Afhankelijk van de ernst van de problemen en uw eigen ervaring als hondeneigenaar, kunt u zelfs de hulp van een hondentrainer nodig hebben.

Past een hond uit het asiel bij u?

Natuurlijk, honden zijn geen mensen, maar dieren. Toch verschillen de viervoeters vaak sterk van elkaar wat hun aard en karakter betreft. Om deze reden is het meestal geen goed idee om zomaar een asielhond in huis te nemen zonder hem eerst een beetje te leren kennen.


Ga daarom eerst regelmatig bij de viervoeter langs en maak samen een wandeling. Op die manier komt u er snel achter of u en de asielhond een goede match zijn en of adoptie echt zin heeft.

Is een hond uit het asiel  gezond?

Een belangrijk punt dat u moet verduidelijken bij het adopteren van een hond van de dierenbescherming is de gezondheidstoestand van de viervoeter. De behandeling van chronische hondenziekten brengt immers vaak zeer hoge dierenartskosten met zich mee. 


Dit betekent niet dat u geen zieke hond in huis kunt nemen. U moet zich echter bewust zijn van de financiële gevolgen en de beslissing weloverwogen nemen. 

Zoek een gesprek met het personeel van het asiel

Als u een asielhond wilt adopteren en hebt gekozen voor een bepaalde viervoeter, is het raadzaam om met het personeel van het asiel te praten. Tenslotte kennen ze de hond en zijn eigenaardigheden meestal vrij goed. Hoe beter u uw potentiële nieuwe huisgenoot kent, hoe gemakkelijker het acclimatisatieproces zal verlopen.

Zorg ervoor dat u vragen stelt over de volgende dingen:

  • Speciale antipathieën en voorkeuren van het dier
  • Speciale eigenschappen en gedragingen
  • Sociale compatibiliteit met mensen en andere honden
  • Speciale dieetkenmerken waarmee rekening moet worden gehouden
  • Huidige stand van zaken in de training

Asielhonden hebben tijd nodig

Natuurlijk is de dag van de verhuizing niet alleen erg spannend voor de asielhond, maar ook voor u. Ga ervan uit dat uw nieuwe huisgenoot een paar dagen nodig zal hebben om zich bij u te vestigen.


Het is het beste om in het begin vakantie te nemen en uw nieuwe gezinslid veel aandacht te geven. Zorg er echter voor dat u uw viervoeter bepaalde grenzen stelt en hem niet met alles laat wegkomen.


Als u een liefdevolle en betrouwbare partner blijkt te zijn, zal het zeker niet lang duren voordat de asielhond zich bij u op zijn gemak voelt en u zich beiden geen leven meer kunt voorstellen zonder de ander.

Bellfor tip van een expert: Geduld bij het wisselen van voer

Als u uw asielhond in de toekomst op een soorteigen manier wilt voeden, zit u met de producten van Bellfor helemaal goed. In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan droog- en natvoer van hoge kwaliteit, gezonde hondensnacks, natuurlijke voedingssupplementen en verzorgingsproducten.


Bedenk echter wel dat een verandering van voeding extra stress met zich meebrengt voor uw trouwe viervoeter. Daarom raden we u aan om in eerste instantie het voer dat de hond uit het asiel kent, te bewaren. Zodra het dier zich bij u heeft gevestigd, kunt u stap voor stap overschakelen op Bellfor hondenvoer.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
7.32 EUR
146.33 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive