info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Coccidiose bij Honden: Symptomen en natuurlijke Behandeling

Coccidiose bij Honden

Coccidiose is een parasitaire ziekte die wereldwijd bij honden kan voorkomen. Het wordt veroorzaakt door zogenaamde coccidia en kan een relatief onschadelijk of levensbedreigend verloop hebben.


Hieronder leert u hoe uw hond besmet kan raken met coccidiën en welke symptomen de parasietenaantasting veroorzaakt. We leggen ook uit hoe u coccidiose bij uw hond op een natuurlijke manier kunt behandelen.

Wat zijn coccidiën?

Coccidiën zijn eencellige parasieten die de darmen van hun gastheer besmetten. Ze komen vrijwel overal ter wereld voor en kunnen naast honden ook andere zoogdieren of mensen besmetten. Er zijn verschillende soorten microscopische eencelligen. Wanneer een hond lijdt aan coccidiose, zijn in de meeste gevallen Cystoisospora canis, Cystoisospora burrowsi of Cystoisospora ohiosensis verantwoordelijk.


De infectie wordt oraal verspreid doordat het vierpotige dier sporen van coccidia opneemt via de uitwerpselen van een besmette soortgenoot of via contact met besmette oppervlaktes.


Als de coccidiën op deze manier het lichaam binnenkomen, vestigen ze zich in de epitheelcellen van de darm. Daar beginnen ze zich te vermenigvuldigen, zodat de hond na ongeveer een week of twee ook sporen uitscheidt, die op hun beurt weer andere honden met coccidiose kunnen besmetten.


Vooral bij groepshuisdieren verspreiden de parasieten zich zeer snel, en zelfs symptoomvrije honden kunnen als vectoren fungeren.

Herkennen van coccidiose bij honden

Aantasting met coccidia manifesteert zich niet altijd via zichtbare symptomen. Bij gezonde volwassen honden is het goed mogelijk dat de coccidiose zonder zichtbare symptomen verloopt.


Vooral bij pups en verzwakte viervoeters leidt parasietenaantasting echter regelmatig tot ernstige problemen. Aangetaste honden hebben dan last van diarree, die soms waterig en bloederig kan zijn.


Ze kunnen ook last hebben van verlies van eetlust en gewichtsverlies. Bovendien wordt ernstige diarree over het algemeen in verband gebracht met het risico van uitdroging. Coccidiose veroorzaakt in sommige gevallen ook koorts bij honden.

Diagnose van coccidiose bij honden

Om een plaag van coccidia bij uw hond op te sporen, moet de dierenarts de uitwerpselen van de viervoeter onderzoeken. Aangezien sporen niet altijd worden uitgescheiden bij de uitwerpselen, betekent een negatief monster niet noodzakelijkerwijs dat de viervoeter geen coccidiose heeft.


Trouwens, Giardia veroorzaakt vrij gelijkaardige klachten bij honden. Daarom is het gebruikelijk dat de dierenarts uw hond direct test op een mogelijke besmetting met deze darmparasieten.

Behandeling van coccidiose bij honden

Voor de behandeling van coccidiose bij honden zijn er verschillende geneesmiddelen, waarvan sommige ook worden gebruikt in preparaten tegen andere darmparasieten, zoals draadwormen.


Maar conventionele geneesmiddelen tegen coccidia leggen vaak een niet te onderschatten last op het toch al verzwakte organisme van de viervoeter. Het innemen ervan doodt dus niet alleen bestaande parasieten, maar heeft in veel gevallen ook ongewenste neveneffecten voor de hond zelf.


Daarom raden wij u aan om bij de behandeling van uw hond met coccidiose te vertrouwen op natuurlijke alternatieven.

Bellfor Vermal voor honden met coccidiose

Met Bellfor Vermal hebben we een speciaal preparaat ontwikkeld tegen darmparasieten bij honden. Het licht verteerbare poeder bevat alleen natuurlijke ingrediënten die het lichaam van uw hond niet onnodig belasten.


Tegelijkertijd maakt de zorgvuldig uitgebalanceerde samenstelling van Bellfor Vermal een effectieve behandeling mogelijk, zodat u coccidia bij uw hond betrouwbaar kunt bestrijden.


Na de behandeling met ons Vermal-poeder raden wij u aan het immuunsysteem van uw hond te versterken met Bellfor Immuun om hem te helpen snel te herstellen van zijn parasietenplaag.

Hygiënemaatregelen zijn belangrijk voor honden met coccidiose

Omdat de sporen van coccidiën zich gemakkelijk overal kunnen verspreiden en de kleine parasieten extreem resistent zijn, is het belangrijk dat u uitgebreide hygiënemaatregelen neemt in uw huishouden.


Anders bestaat het risico dat uw hond steeds weer geïnfecteerd raakt met coccidiose en dat u de parasietenplaag niet permanent onder controle krijgt.


Wij raden u daarom aan alle oppervlakken met een stoomreiniger te reinigen en textiel zoals dekens of kussens in de wasmachine op 60 graden te wassen. Hoe consequenter u deze hygiënemaatregelen uitvoert, hoe sneller uw viervoeters de coccidia plaag weer hebben overleefd.

Coccidiën bij de hond en de mens

Mensen kunnen ook besmet zijn met bepaalde coccidiën. De soorten die verantwoordelijk zijn voor coccidiose bij uw viervoeter zijn echter gespecialiseerd in honden.


Er is dus geen gevaar voor jezelf of voor andere leden van je familie. Als u echter een tweede hond heeft, is het raadzaam om deze ook met Bellfor Vermal te behandelen om mogelijke besmetting met de vervelende darmparasieten te voorkomen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
40.58 EUR
34.53 EUR
13.38 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
Black friday
Black Friday
2022
Fram till slutet av Black Friday
00
Dagen
00
Uren
00
Minuten
00
Seconden
Black friday
bellfore motive