info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Bruine afscheiding in het oor bij honden

Braunes Sekret im Ohr beim Hund

Als de oren van de hond gezond zijn, zijn de gehoorgangen schoon. Als er bruine afscheiding in de oren van de hond zit, is dit een duidelijk teken dat er een probleem is. Wat de oorzaak is van de bruine afscheiding in het oor van de hond en wat u eraan kunt doen, leert u in het volgende artikel.

Bruine afscheiding in het oor bij voedselgevoelige honden

De meeste eigenaren associëren bruine afscheiding in de oren van hun hond waarschijnlijk met een gebrek aan oorverzorging of een oorontsteking. Dit is in principe niet verkeerd. In veel gevallen ligt de werkelijke oorzaak van de ontsteking en de oorafscheiding echter niet in de oren zelf, maar in het spijsverteringsstelsel van de hond.


Voederintoleranties kunnen leiden tot een onevenwichtige darmflora en een verhoogde ophoping van metabolische afvalproducten in het lichaam van het dier. Deze kunnen vervolgens door de klieren in het oor van de hond worden uitgescheiden en zichtbaar worden als bruine oorafscheiding.


Als u bruine afscheiding in de oren van uw hond en andere symptomen van een oorontsteking opmerkt, is het daarom altijd verstandig om ook voedselintolerantie als mogelijke oorzaak te beschouwen en zo nodig dienovereenkomstig te handelen.

Onze voeding voor voedingsgevoelige honden

Als uw hond aan een voedselintolerantie lijdt, is het belangrijk dat u overschakelt op een beter verteerbaar hondenvoer. We bevelen hiervoor onze hypoallergene variëteiten op basis van insecten aan.


Het eiwit van de larven van Hermetia illucens (zwarte soldaatvliegen) dat wij voor het voer gebruiken, wordt gekenmerkt door een laag allergie-potentieel en een uitstekende verteerbaarheid. Dankzij de hoge biologische waarde van het insecteneiwit is het gegarandeerd dat uw viervoeter naar behoefte van dierlijke eiwitten wordt voorzien.


Tegelijkertijd is het insecteneiwit zeer goed verteerbaar en wordt het ook uitstekend verdragen door voedingsgevoelige honden.


Maak kennis met Bellfor hypoallergeen hondenvoer

Waarom u de nieren van uw hond moet ondersteunen

De nieren hebben als taak schadelijke stoffen en metabolische afvalproducten uit het bloed te filteren, zodat deze in de urine kunnen worden uitgescheiden. Als de nieren overbelast zijn, kunnen ze hun functie niet meer ten volle vervullen en worden potentieel schadelijke stoffen steeds vaker in het lichaam afgezet. Net als een defecte darmflora werkt dit oorontstekingen en de vorming van bruine afscheiding in de oren van de hond in de hand.


Vaak is er ook een direct verband tussen de overbelaste nieren en de voedselintolerantie, zodat een gebrek aan verandering van voeding op lange termijn zelfs kan bijdragen tot het ontstaan van chronische nierinsufficiëntie bij aangetaste honden.


Toch is het zinvol de natuurlijke ontgiftingsprocessen van de nieren op een passende manier te ondersteunen en eventuele problemen met het vitale filterorgaan in een vroeg stadium tegen te gaan.

Bellfor Kidney Power voor natuurlijke ontgifting

Met Bellfor Kidney Power hebben we een speciaal voedingssupplement ontwikkeld waarmee u de nierfunctie van uw hond op een natuurlijke manier kunt ondersteunen. Het verteerbare preparaat bestaat uit zorgvuldig geselecteerde kruiden en kan een waardevolle bijdrage leveren aan de ontlasting van de nieren van uw hond.


Maak kennis met Bellfor Kidney Power

Bruine afscheiding in het oor bij honden met oormijt

Een andere mogelijke oorzaak van bruine afscheiding in het oor bij honden is oormijt. Oormijten zijn ectoparasieten die vooral de oren aantasten waar ze zich voeden met huidcellen, weefselvocht en bloed.


Als een hond lijdt aan een besmetting met oormijt, wordt dat ook wel oormijt genoemd. Een van de typische tekenen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van de vervelende parasieten is de toegenomen vorming van donkerbruin oorsmeer.

Daarnaast kunnen bijvoorbeeld de volgende symptomen ook voorkomen bij honden met oormijt:

  • Veelvuldig kantelen en schudden van het hoofd
  • Constant krabben aan de oren
  • Kale plekken rond de oren
  • Onrust
  • Vermoeidheid
  • Verstoring van het evenwicht

Welke symptomen zich precies voordoen en hoe ernstig de viervoeter last heeft van de oormijt, hangt af van de ernst van de aantasting. Vooral in het begin kan het zijn dat u slechts geïsoleerde symptomen bij uw hond waarneemt en dat de viervoeter voor het overige een normale indruk maakt.

Oormijt bij honden snel behandelen

Oormijten zijn zeer besmettelijk en kunnen zonder behandeling onder meer het trommelvlies beschadigen, middenoorontstekingen veroorzaken en zelfs tot doofheid leiden. Het is daarom belangrijk dat u snel iets tegen de parasieten doet.


Een bezoek aan de dierenarts zal u meer duidelijkheid geven. De dierenarts kan uw hond onderzoeken en nagaan of de bruine afscheiding in zijn oren en de andere symptomen daadwerkelijk worden veroorzaakt door een besmetting met oormijt. Bovendien kan de dierenarts geschikte behandelingsmaatregelen bepalen en de viervoeter iets voorschrijven tegen de jeuk, bijvoorbeeld, alsmede een mijtdodend middel.

Anti-oormijt druppels van Bellfor

Met onze anti-oormijt druppels hebben we een natuurlijk alternatief ontwikkeld om oormijt bij honden tegen te gaan. Het preparaat is vrij van chemicaliën en bevat zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals ricinusolie en neemolie.


Dit maakt Bellfor anti-oormijt druppels voor honden bijzonder zacht en, in tegenstelling tot middelen die acariciden als werkzame bestanddelen bevatten, belasten ze het organisme niet onnodig.


Maak kennis met Bellfor anti-oormijt druppels

Besteed de nodige aandacht aan oorverzorging

Oorontstekingen bij honden moeten uiteraard snel en vakkundig worden behandeld om mogelijke gevolgschade te voorkomen. Los daarvan moeten de oren echter ook altijd goed verzorgd worden.


U kunt bijvoorbeeld Bellfor Ear Care Drops gebruiken. Dankzij geselecteerde ingrediënten, zoals kamille-extract en lavendelolie, maken de druppels de oren van uw hond bijzonder zacht schoon.


Leer Bellfor Ear Care Drops kennen

Bruine afscheiding in het oor bij honden - onze conclusie

Zoals u leest, moet u de bruine afscheiding in het oor van uw hond niet zomaar negeren. De mogelijke oorzaken zijn namelijk meestal zeer onaangenaam voor het dier en niet zelden zelfs pijnlijk.


Onbehandelde oorontsteking kan bijvoorbeeld leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en een genegeerde voedselintolerantie kan de gezondheid van de darmen en de nierprestatie ernstig aantasten.


Hoe eerder u dus de oorzaak van de bruine afscheiding in de oren van uw hond wegneemt, hoe kleiner de kans dat de klachten blijven toenemen en er ernstige vervolgproblemen ontstaan.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften
watsapp-button-icon
bellfore motive