info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Bichon Frisé: Hondenvoer en Rasportret

Bichon Frisé

De Bichon Frisé is een klein hondenras, oorspronkelijk afkomstig van de Canarische Eilanden, waarvan de rasstandaard vandaag de dag onder de verantwoordelijkheid van België en Frankrijk valt. De FCI deelt de Bichon Frisé in onder de gezelschapshonden in groep 9, sectie 1.1 (Bichons).


Eigenaren waarderen de kindvriendelijke Bichon Frisé vanwege zijn vriendelijke aard en zijn kleine lichaamsgrootte, wat hem een ideale hond maakt om binnenshuis te houden.

Geschiedenis van de Bichon Frisé

De Bichon Frisé komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Van daaruit brachten de Italianen al in de 14e eeuw hun voorouders naar Europa. 


De verdere ontwikkeling tot het huidige ras gebeurde echter pas later in Frankrijk.


In de jaren dertig van de vorige eeuw kreeg de Bichon Frisé voor het eerst een officiële rasstandaard in Frankrijk. De kleine viervoeters kwamen echter pas in 1955 naar Duitsland, en het duurde zelfs tot 1978 voordat de Bichon Frisé door de FCI als hondenras werd erkend.


Vandaag de dag zijn de compacte dieren in veel landen populaire familie- en sociale honden, die hun eigenaren niet in de laatste plaats betoveren met hun vriendelijke en heldere karakter.

Kenmerken van de Bichon Frisé

De naam Bichon Frisé komt van de Fransen. Bichon staat voor schoothondje en Frisé betekent krullend. Zo raakt het de rasaanduiding op de punt. Tenslotte is de Bichon Frisé niets anders dan een kleine schoothondje met krullen.


Volgens de rasstandaard mag de schouderhoogte niet meer dan 30 centimeter bedragen, waarbij het ideaal tussen 25 en 29 centimeter ligt. Het gewicht van de Bichon Frisé beweegt zich binnen een bereik van ongeveer vijf kilogram, afhankelijk van de grootte.


De weelderige vacht van de Bichon Frisé wordt ongeveer tien centimeter lang en vormt opvallende kurkentrekkerskrullen die regelmatig moeten worden verzorgd. De enige kleur die is toegestaan is wit, hoewel ook jonge dieren tot 12 maanden oud ten minste gedeeltelijk beige kunnen zijn. 


De Bichon Frisé heeft een vrij gespierd lichaam en een platte kop, die door zijn vacht nauwelijks zichtbaar is. De levensverwachting is tot 15 jaar. Met de juiste zorg en een goede gezondheid kan de Bichon Frisé echter met een beetje geluk enkele jaren ouder worden.

Bichon Frisé karakter en temperament

Bichon Frisé karakter en temperament

De Bichon Frisé wordt gekenmerkt door een evenwichtig en vriendelijk karakter. Toch heeft de kleine viervoeter een temperament en observeert hij zijn omgeving altijd met grote aandacht en interesse. Daarnaast wordt de Bichon Frisé als zeer gevoelig beschouwd en waardeert hij de nabijheid en de aandacht van zijn eigenaar.


Dankzij zijn hoge intelligentie en zijn uitgesproken aanpassingsvermogen kan de Bichon Frisé zeer goed getraind worden en is hij zeer geschikt voor zowel gezinnen met kinderen als voor alleenstaande hondenbezitters.

Activiteiten met de Bichon Frisé

In tegenstelling tot veel andere hondenrassen is de Bichon Frisé in feite een pure gezelschapshond. Op geen enkel moment in zijn fokkerij was er een focus op een werkopdracht waarvoor hij bepaalde vaardigheden nodig zou hebben.


Bichon Frisés blijkt dan ook verbluffend zuinig te zijn als hij wordt bewaard. Meestal is het voldoende om tijdens langere wandelingen samen op ontdekkingstocht te gaan en uitgebreid contact te hebben met de eigenaar.


Als u het dagelijks leven van uw Bichon Frisés wat gevarieerder wilt maken, kunt u ook de hondensport uitproberen. Er moet echter rekening worden gehouden met beperkingen in verband met de omvang en er moet de voorkeur worden gegeven aan een discipline als bijvoorbeeld gehoorzaamheid, waarbij het niet gaat om fysieke piekprestaties.

Bichon Frisé ziekten

De Bichon Frisé, die overigens nauw verwant is aan de Maltezers, is een van die hondenrassen die over het algemeen een vrij goede gezondheid genieten. Toch zijn er een aantal ziekten waarvoor de Bichon Frisé ten minste een licht verhoogd risico heeft.

De Bichon Frisé is vatbaar voor de volgende ziekten:

  • Patella luxaties zijn niet ongewoon in de Bichon Frisé, zoals bij veel andere kleine honden. In ernstige gevallen kan het zelfs zo zijn dat de uitstekende patella een operatie vereist.
  • De ziekte van Legg-Calvé-Perthes is ook een van de ziekten die vaker voorkomt bij de Bichon Frisé. Het is een aangeboren of verworven afwijking van het heupgewricht, die gepaard gaat met beperkte mobiliteit en pijn.
  • Tandheelkundige problemen maken voor veel Bichon Frisés deel uit van het dagelijks leven en kunnen zich onder andere uiten in de vorm van cariës en tandvleesproblemen. Goede tandverzorging en regelmatige controles door de dierenarts zijn daarom verplicht.

Het juiste dieet voor de Bichon Frisé

Hoewel de Bichon Frisé geen uitzonderlijke behoeften heeft en vrij sober blijkt te zijn wat betreft zijn dieet, is een aangepaste voeding natuurlijk essentieel voor zijn gezondheid.


Wij raden u daarom aan om te kiezen voor ons smakelijke favoriete menu, dat verkrijgbaar is in kippen-, lams- en insectenproteïnen. Het graanvrije natvoer is zeer licht verteerbaar en voorziet uw Bichon Frisé van optimale voeding. 

Wij bevelen ook de volgende voedingssupplementen en verzorgingsproducten uit ons assortiment aan voor uw Bichon Frisé:

  • Bellfor Dental Poeder geeft tandsteen geen kans bij uw viervoeter en helpt met geselecteerde ingrediënten tandheelkundige problemen vanaf het begin te voorkomen.
  • Bellfor Gewrichten & Botten met Ovopet versterkt het bewegingsapparaat van uw Bichon Frisé en kan zo helpen om gewrichtsproblemen zoals patella luxatie te voorkomen.
Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
4.29 EUR
10.73 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive