info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Bearded Collie: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Bearded Collie

Bearded Collie

De Bearded Collie is een middelgrote hond uit Groot-Brittannië. Zoals alle Collies is hij oorspronkelijk gefokt als herdershond. De FCI deelt daarom de Bearded Collie in in groep 1, sectie 1 (herders). Vandaag de dag wordt de Bearded Collie echter vooral als gezinshond gehouden en geniet hij een grote populariteit in Duitsland.

Geschiedenis van de Bearded Collie

De oorsprong van de Bearded Collies ligt in de Schotse Hooglanden. De exacte oorsprong ervan is vandaag de dag echter niet meer te achterhalen. Wat wel zeker is, is dat de voorouders van de Bearded Collies al enkele honderden jaren geleden door herders als herdershonden werden gebruikt. Tegen het einde van de 19e eeuw werd de Bearded Collie voor het eerst tentoongesteld op hondenshows.


Als gevolg daarvan werd het ras snel bekend en populair. Hoewel hij aanvankelijk nog als werkhond werd gefokt, wordt de Bearded Collie nu al ruim 100 jaar als pure gezelschapshond gehouden. In Duitsland is de Bearded Collie ook erg populair. Ondanks de dalende aantallen worden er volgens de puppystatistieken van de VDH nog steeds meer dan 500 Bearded Collies per jaar geboren.

Kenmerken van de Bearded Collies

De gemiddelde levensverwachting van de Bearded Collies is 14 tot 15 jaar. Mannelijke exemplaren bereiken een schouderhoogte van 53 tot 56 centimeter en vrouwelijke Bearded Collies groeien tot ongeveer 51 tot 53 centimeter.


Met betrekking tot het lichaamsgewicht geeft de rasstandaard voor de Bearded Collie geen vaste waarden aan. In de fokkerij moeten evenwichtige proporties voorop staan. Het gewicht van de Bearded Collies ligt meestal tussen de 18 en 27 kilo.


De Bearded Collie heeft een sterke bouw. Tegelijkertijd moet het niet te zwaar lijken. Hij heeft een rechte rug met een sterke lende en een diepe borstkas. Zijn brede hoofd is plat en vierkant met een matige stop. 


De Bearded Collie heeft een sterke snuit en sterke kaken met een compleet schaargebit. Zijn grote, zacht ogende ogen zijn afgestemd op de kleur van zijn vacht en zijn middelgrote oren hangen naar beneden.

De vacht van de Bearded Collie

Het uiterlijk van de Bearded Collies wordt voor een groot deel bepaald door de vacht. De vacht bestaat uit een zachte, harige ondervacht en een harde, ruige bovenvacht. Het kan glad of licht golvend zijn. Een gekrulde vacht is echter ongewenst bij de Bearded Collie.


Dit geldt ook voor te lang haar. De lengte van de vacht moet de Bearded Collie voldoende bescherming bieden zonder de natuurlijke opbouw te veel te bedekken.

De rasstandaard laat de volgende kleuren toe met en zonder witte aftekeningen:

  • Roodachtige Gevallen Kleuren
  • Zwart
  • Leisteengrijs
  • Grijs
  • Zandkleuren
  • Blauw
  • Zwart
  • Bruin

Bearded Collie natuur en karakter

De Bearded Collie kenmerkt zich door een zeer vriendelijk karakter. Tegelijkertijd is hij vrij temperamentvol, wat waarschijnlijk niet in de laatste plaats te wijten is aan zijn oorspronkelijke fokdoel.


Dit geldt ook voor zijn hoge verhuisdrang, waar eigenaren zeker rekening mee moeten houden bij de aankoop van een Bearded Collie. Verder is de Bearded Collie attent en leergierig. Hij begrijpt snel nieuwe taken en inspireert met zijn uitgesproken werklust.


Daarnaast wordt de Bearded Collie als gevoelig en betrouwbaar beschouwd. Hij doet graag dingen samen met zijn familie, waarbij hij goed kan opschieten in een eenpersoonshuishouden en in gezinnen met kinderen.

Activiteiten met de Bearded Collie

Activiteiten met de Bearded Collie

Vandaag de dag wordt de Bearded Collie zelden gebruikt als herdershond. Toch is hij nog steeds geschikt voor gebruik als werkhond. Hij wordt echter veel vaker als gezinshond gehouden, waar hij weet te overtuigen met zijn speelse en kindvriendelijke manier van doen.


Aangezien de Bearded Collie een zeer actieve en actieve hond is, mogen toekomstige eigenaars de tijd die nodig is om deze intelligente viervoeter ten volle te benutten niet onderschatten.


Als beroepsmogelijkheden bieden verschillende disciplines uit de hondensport zich aan. Als originele herdershond is de Bearded Collie natuurlijk gemaakt voor drijfbal. Bij deze sport is het een kwestie van het transporteren van gymnastiekballen over een veld naar een doel.


Daarnaast heeft de Engelse Bearded Collie Club een speciale werktest ontwikkeld waarbij de viervoeter bepaalde taken moet uitvoeren. Dit is ook een geweldige manier om de Bearded Collie bezig te houden volgens zijn type.

Bearded Collie ziekten

De Bearded Collie wordt in principe beschouwd als een robuust ras, dat niet bekend staat om een overmatige neiging tot bepaalde ziekten. In individuele gevallen kan de Bearded Collie echter problemen hebben met de ogen en oren.


Daarnaast wordt de lange jas van de Bearded Collie geassocieerd met bepaalde nadelen. Af en toe kan de weelderige vacht op het hoofd het zicht belemmeren.


Bovendien moet de vacht van de Bearded Collie regelmatig worden verzorgd. Om matheid te voorkomen en het risico op huidparasieten te verminderen, moet deze meerdere keren per week worden geborsteld.

Bellfor hondenvoer voor de Bearded Collie tegen een geweldige prijs

Een evenwichtige voeding is zeer belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van uw Bearded Collie. Aangezien het ras erom bekend staat relatief weinig te eten in verhouding tot zijn gewicht, is de kwaliteit van de voeding voor de Bearded Collie van bijzonder belang.


Om u te helpen uw Bearded Collie zo goed mogelijk te voeden, hebben wij een speciale voedingsset voor Bearded Collies samengesteld met Bellfor hondenvoer en andere bijpassende producten uit ons assortiment, die u in onze winkel tegen een speciale prijs kunt bestellen.

Onze voedingset voor uw Bearded Collie in één oogopslag

De voedingsset bevat Bellfor Wildbach-Schmaus met wilde zalm en beekforel. Dit hoogwaardige, graanvrije droogvoer wordt gekenmerkt door een hoog visgehalte en voorziet uw Bearded Collie van een voldoende hoeveelheid licht verteerbare dierlijke eiwitten.


Daarnaast bevat de spaarset onze smakelijke, graanvrije Wildbach Bites, waarmee u uw Bearded Collie tussen de maaltijden door op een bij uw soort passende manier kunt belonen, en het natuurlijke voedingssupplement Bellfor Skin & Coat Powder, dat uw viervoeter voorziet van belangrijke voedingsstoffen voor zijn weelderige vacht.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive