info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden mango eten?

De zoete smaak van mango's wordt niet alleen door veel mensen gewaardeerd, maar ook door menig viervoeter. Maar mogen honden mango eten of moeten er eerder andere soorten fruit als snack in hun etensbak belanden? Het antwoord op deze vraag staat hieronder.

Mango als gezonde snack voor honden?

Fruit staat bekend als gezond en is een natuurlijk onderdeel van een evenwichtige voeding voor ons mensen. De voedingsbehoeften van honden zijn echter in sommige opzichten heel anders dan de onze. Sommige voedingsmiddelen die onschadelijk zijn voor mensen, kunnen zelfs giftig zijn voor honden.


Dit geldt echter niet voor mango's. Uw hond kan dus mango eten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over zijn gezondheid. Sommige hondeneigenaars zijn er zelfs van overtuigd dat mango honden kan helpen om een mooiere vacht te krijgen. Of dit werkelijk het geval is, valt nog te bezien.


Mango's zijn zelfs een goede keuze als snack voor uw trouwe viervoeter. De vruchten bevatten slechts weinig zuur, waardoor ze als licht verteerbaar worden beschouwd. Bovendien zijn mango's rijk aan vitaminen en mineralen. Zij bevatten onder meer betacaroteen, vitamine C en E, alsmede diverse B-vitamines en mineralen zoals calcium, magnesium en kalium.

Waarom honden niet te veel mango moeten eten

Mango's zijn niet alleen rijk aan vitaminen. Ze bevatten ook vrij veel suiker. Geef uw hond daarom slechts met mate mango te eten, want in grotere hoeveelheden kan de vrucht zwaarlijvigheid bevorderen.

Honden mogen alleen rijpe mango zonder schil eten

Als u uw hond mango wilt laten eten, zorg er dan voor dat de vrucht rijp is. Dit is gemakkelijk te herkennen aan het feit dat het gemakkelijk met de vinger kan worden ingedrukt. Als de mango hard is, moet hij nog een paar dagen rijpen voordat hij kan worden gegeten.


Verwijder ook de grote, harde kern en de schil, want die kunnen verontreinigd zijn met het melkachtige plantensap en pesticiden. Het beste is om de mango voor uw hond in blokjes te snijden, zodat hij het gemakkelijk kan eten. Als alternatief kunt u het vruchtvlees pureren.

Mango voor honden - onze conclusie

Zoals u ziet, kunnen honden zonder aarzelen mango eten. Vanwege het hoge suikergehalte moet je alleen niet overdrijven met de hoeveelheid. Bovendien mag alleen geschilde mango in de etensbak van de hond terechtkomen.


Desondanks spreekt het vanzelf dat noch mango, noch een andere fruitsoort uw hond van alle nodige voedingsstoffen zal voorzien. Het fruit mag dus alleen een tussendoortje zijn, terwijl de voeding van de viervoeter hoofdzakelijk uit een goede hondenvoeding moet bestaan.


In het Bellfor assortiment vindt u alles wat u nodig heeft voor een op de soort afgestemde voeding van uw viervoeter. Naast nat- en droogvoer omvat dit ook natuurlijke voedingssupplementen en gezonde hondensnacks waar uw hond ongetwijfeld nog meer van zal houden dan van mango.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive