info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Weimaraner

De Weimaraner of Weimarse Staande Hond is een groot hondenras uit Duitsland. De Weimaraner wordt ingedeeld door de FCI in groep 7 en is tot op de dag van vandaag een populaire en betrouwbare jachthond, die een nauwe relatie opbouwt met zijn eigenaar met de juiste opleiding.

Kenmerken van de Weimaraner

Met een schofthoogte van 57 tot 70 centimeter is de Weimaraner een van de grote honden. Vrouwelijke kopieën worden iets kleiner met 57 tot 65 cm, terwijl reuen meestal 59 tot 70 cm bereiken. Het gewicht van de vrouwelijke Weimaraners ligt tussen de 25 en 35 kilo en dat van de mannetjes tussen de 30 en 40 kilo. De levensverwachting van de Weimaraners is ongeveer 10 tot 14 jaar.


Het lichaam van de Weimaraner is slank en pezig. Tegelijkertijd heeft het een uitgesproken spiermassa. Weimaraner worden zowel met lange als met korte vacht gefokt. Ze zijn ofwel herten, zilver of muisgrijs en hebben amberkleurige ogen, die bij pups nog steeds hemelsblauw zijn.


Hun brede, lange oren zijn aan het eind puntvormig afgerond en hangen aan de zijkanten naar beneden.

Weimaraner

Weimaraner natuur en karakter

De Weimaraner is een klassieke jachthond. Hij wordt beschouwd als aanhankelijk en volhardend en heeft een niet al te temperamentvol karakter.


Weimaraner zijn ook intelligent, zelfverzekerd en ijverig. Als het om onderwijs gaat, hebben houders de juiste mix van consistentie en empathie nodig. Als dit wordt gegeven, blijkt de Weimaraner een trouwe en ijverige werkhond te zijn.

Activiteiten met de Weimaraner

Als jachthond is de Weimaraner natuurlijk voorbestemd om in dienst te staan van een jager. Hij toont speciale vaardigheden na het schot bij het opsporen van het spel.


Als u geen Weimaraner wilt houden als jachthond, moet u zich ervan bewust zijn dat dit ras veel beweging nodig heeft en zowel fysiek als mentaal uitgedaagd wil zijn.

Op het gebied van bijvoorbeeld hondensporten zijn de volgende sporten geschikt als werk voor Weimaraner:

  • Joggen met de hond
  • Dummyopleiding

Weimaraner Ziekten

Zoals de meeste grote honden heeft ook Weimaraner vaak last van heup- en elleboogdysplasie en relatief vaak last van een verdraaiing van de maag.


Bovendien kan epilepsie voorkomen in individuele gevallen van Weimaraner, waarvoor een genetisch defect vermoedelijk verantwoordelijk is bij de aangetaste dieren.

Bellfor hondenvoer voor de Weimaraner voor een spotprijs

Voor het welzijn van uw Weimaraner is het van cruciaal belang dat u uw trouwe viervoeter voorziet van alle noodzakelijke voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden met behulp van een hoogwaardige hondenvoeding.


Wij willen u zo goed mogelijk ondersteunen en hebben daarom een zeer speciale voedingsset voor Weimaraners samengesteld met hondenvoer en andere hoogwaardige producten uit het Bellfor assortiment, die u tegen een speciale prijs in de winkel kunt kopen.

De spaarset voor Weimaraners in een oogopslag

Grote honden zoals de Weimaraner hebben een grotere neiging om aan een levensbedreigende maagverstoring te lijden. Daarom bevat de Bellfor Meadow Feast voerset een koudgeperst droogvoer zonder graan. De koudgeperste brokken zwellen minder op in de maag van uw hond, wat het risico op maagverstoring kan helpen verminderen.


Daarnaast bevat onze Weimaraner spaarset smakelijke kipreepjes als gezonde hondensnack voor tussendoor en het innovatieve voedingssupplement Shiimun Skin, waarvan de speciale samenstelling de gezondheid van huid en vacht op een natuurlijke manier ondersteunt.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

53.99 EUR
7.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive