info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Sloughi: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Sloughi

Sloughi

De Sloughi is een groot hondenras uit Marokko. De kortharige windhonden worden ingedeeld door de FCI in groep 10, sectie 3. In hun thuisland worden ze nog vaak gebruikt voor de jacht. In Europa is de Sloughi echter vooral een populaire gezinshond, die zich kenmerkt door zijn vriendelijke en gereserveerde karakter.

Geschiedenis van de Sloughi

De Sloughi behoort tot de oosterse windhonden. Het ras is zeer oud en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Op Egyptische muurreliëfs zijn er aanwijzingen dat honden die lijken op de Sloughi al zo'n 3.500 jaar geleden werden gehouden.


De nomadische stammen van de Bedoeïenen en Berbers hebben de Sloughi altijd als jachthond gebruikt. Daarom wordt het ook wel Berberse windhond genoemd. De edele dieren werden vroeger als zeer kostbaar beschouwd en werden daarom door hun eigenaars verzorgd en verwend.


In Europa werd de Sloughi pas bekend door reizigers aan het begin van de 19e eeuw. Inmiddels geniet hij ook bij ons een toenemende populariteit, waarbij hij vooral als gezinshond wordt gewaardeerd.

Kenmerken van de Sloughi

De levensverwachting van de Sloughi is met 12 tot 16 jaar vrij hoog voor een hond van zijn formaat. Mannelijke exemplaren bereiken immers een schouderhoogte van 66 tot 72 centimeter. De vrouwtjes worden iets kleiner met 61 tot 68 centimeter.


De hoogbenige Sloughi heeft een lichte bouw en bereikt normaal gesproken een gewicht van 25 tot 28 kilogram. Ondanks zijn elegante en slanke lichaam heeft de Sloughi een goed ontwikkelde musculatuur en een duidelijk gebogen borstkas, wat een goede indruk geeft van de prestaties van de dieren.


De korte vacht van de Sloughi is fijn en dicht. Het kan verschillende zandtinten vertonen, variërend van lichte tot roodachtige tinten. Bovendien staat de rasstandaard van de Sloughi dieren met een zwart masker en een zwarte vacht en zwarte stroming of wolk toe.


De edele, fijne kop van de Sloughi heeft een nauwelijks uitgesproken stop, een rechte neusbrug en een sterke kaak.


Zijn grote ogen worden gekenmerkt door een karakteristieke zachte blik. Ze zijn meestal donker. Met lichte Sloughis zijn echter ook amberkleurige ogen toegestaan. De hoog aangezette oren van de Sloughi hangen naar beneden of zijn licht ingedraaid.

Sloughi natuur en karakter

De Sloughi is een zeer flexibele hond. Hij wordt beschouwd als aanhankelijk en vriendelijk. Hij heeft een gereserveerde natuur en geeft de voorkeur aan een rustige omgeving. De Sloughi bouwt een hechte relatie op met de eigenaar.


Tegelijkertijd is hij een trotse en onafhankelijke hond. Om een Sloughi te trainen is een hoge mate van geduld en een liefdevol contact met de viervoeter nodig.


Indien nodig is de Sloughi ook bereid zijn eigenaar te verdedigen. Het heeft echter niet de neiging tot agressie. Ten opzichte van vreemden vertoont hij meestal het typische windhondgedrag op afstand.

Activiteiten met de Sloughi

Activiteiten met de Sloughi

In Noord-Afrika is de Sloughi vandaag de dag nog steeds een populaire jachthond, die vooral gebruikt wordt voor de zichtjacht op gazellen en hazen. Bovendien worden deze elegante dieren, die in hun vaderland altijd al een hoge status hebben genoten, steeds meer gewaardeerde gezelschapshonden.


De Sloughi is ook regelmatig te zien bij windhondenraces, waar hij met volle teugen kan pronken met zijn atletiek. In ons land wordt de Sloughi vooral als gezinshond gehouden, waar hij met zijn elegante verschijning en zijn liefdevolle karakter punten kan scoren bij hondenliefhebbers.


In principe blijkt de Sloughi ongecompliceerd te zijn in het bijhouden. Het is echter belangrijk om hem altijd liefdevol te behandelen en te zorgen voor voldoende beweging. Eenvoudige wandelingen zijn niet genoeg voor de Sloughi om het onder de knie te krijgen. Het is daarom raadzaam om de Sloughi de kans te geven om te voldoen aan zijn wens om te rennen bij het beoefenen van hondensporten.


Hiervoor is naast de windhondenraces op de baan bijvoorbeeld coursing een goede manier om dit te doen. Voor buitenactiviteiten is het echter belangrijk om het sterke jachtinstinct van de Sloughi in gedachten te houden. Een veilige leiband in de natuur is daarom meestal niet zonder meer mogelijk.

Sloughi ziekten

De Sloughi is een robuust en gezond hondenras, dat de reputatie heeft niet overdreven vatbaar te zijn voor bepaalde ziekten.


Er bestaat echter een geërfd risico op progressieve netvlies-atrofie (PRA). Dit is een oogziekte die wordt gekenmerkt door progressieve netvlies-degeneratie.


Daarnaast heeft de Sloughi, net als andere windhonden, ook de neiging om tandsteen te vormen. Bij dieren die tijdens de jacht en het sporten aan een hoge fysieke belasting worden blootgesteld, kunnen ook gewrichtsproblemen optreden.

De juiste voeding van de Sloughi

Om de gezondheid van de robuuste en krachtige Sloughi te ondersteunen is een uitgebalanceerde voeding die optimaal is afgestemd op de behoeften van de hond essentieel.


De exacte voedselbehoefte is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht en niveau van lichamelijke activiteit en moet daarom individueel worden berekend.


Met onze hoogwaardige koudgeperste droge voeding zonder granen kiest u voor een bijzonder goed verteerbare voeding voor uw Sloughi, die ideaal is om de over het algemeen iets hogere kans op maagverstuiving bij grote honden te verminderen.


Als uw Sloughi echter regelmatig actief is in de hondensport, raden wij u aan om het te voeden met Bellfor Premium PUR Aktiv, dat uw hond extra energie geeft in de vorm van licht verteerbare koolhydraten uit rijst en maïs.

Daarnaast is het zinvol om de dagelijkse voeding van uw Sloughi aan te vullen met de volgende producten:

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

39.49 EUR
3.95 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive