info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Shiba Inu

De Shiba Inu is een middelgroot hondenras uit Japan (FCI Groep 5). De Shiba Inu werd oorspronkelijk gefokt als jachthond en wordt daarom gekenmerkt door een uiterst attent en waakzaam karakter. Het is belangrijk om hem voldoende beweging en oefening te geven.

Kenmerken van de Shiba Inu

De Shiba Inu heeft een levensverwachting van 12 tot 14 jaar. Vrouwelijke exemplaren moeten een ideale grootte van 37 centimeter hebben. Bij reuen is de ideale maat 40 centimeter. Het gewicht van de Shiba Inu zou bij de mannetjes tussen de 8 en 11 kilogram moeten liggen, terwijl de vrouwtjes iets lichter zijn bij 6,8 tot 9 kilogram.


Het lichaam van de Shiba Inu is gespierd en goed geproportioneerd. Het hoofd heeft een matig lange snuit, een breed voorhoofd en een rechte neusrug. De ogen van de Shiba Inu zijn klein en driehoekig.

De volgende bontkleuren zijn gefokt met de Shiba Inu:

  • Schwarzloh
  • Rood
  • Sesam
  • Rode sesam
  • Zwarte sesam

Een deel van de vacht moet echter altijd wit zijn in alle kleuren.

Shiba Inu natuur en karakter

Shiba Inu natuur en karakter

De Shiba Inu wordt beschouwd als intelligent en helder. Hij is altijd kalm en kalm. De Shiba Inu is echter een hondenras met een onafhankelijk, soms koppig wezen dat zich nooit volledig onderwerpt aan de wil van de eigenaar. Deze eigenschap maakt de Shiba Inu geen goede keuze voor alle hondenbezitters.


Als je voor een Shiba Inu kiest, moet je in staat zijn om de eigenaardigheden van dit ras te accepteren en ermee om te gaan. Met een goede opvoeding is de Shiba Inu ook geschikt voor huishoudens met kinderen en andere huisdieren zoals katten.

Activiteiten met de Shiba Inu

De Shiba Inu is oorspronkelijk gefokt als jachthond. Daarom heeft hij veel beweging nodig en houdt hij van fysiek werk. De duurzame dieren zijn uitstekende metgezellen om te joggen of te fietsen.


Uitgebreide wandelingen zouden ook op de agenda van Shiba Inu moeten staan. Hondeneigenaren moeten zich er echter van bewust zijn dat dit ras nog steeds een vrij uitgesproken jachtinstinct heeft.

Shiba Inu ziekten en voeding

Er is geen verhoogd risico op bepaalde ziekten bij Shiba Inu. Soms hebben ze voedselallergieën en gewrichtsproblemen. Om de gezondheid van het dier te ondersteunen, moeten de houders aandacht besteden aan een op de behoeften afgestemde voeding met voedsel van hoge kwaliteit.


Wij raden u aan om hiervoor te vertrouwen op de kwaliteit van Bellfor hondenvoer. Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezondheid en het welzijn van uw Shiba Inu vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

30.99 EUR
7.75 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive