info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Samojeed

De Samojeed, ook wel Samoiedskaja Sabaka genoemd, is een middelgroot hondenras, dat zijn oorsprong heeft in Noord-Siberië. Van daaruit werd de Samojeed geëxporteerd naar Engeland, waar hij aan het eind van de 19e en begin van de 20e eeuw werd gefokt. De FCI deel de Samojeed in groep 5.

Kenmerken van de Samojeed

De levensverwachting van Samojeed is ongeveer 13 jaar. Mannelijke exemplaren bereiken een hoogte van ongeveer 57 centimeter, terwijl de vrouwtjes iets kleiner zijn op ongeveer 53 centimeter. De rasstandaard van de Samojeed laat een tolerantie van drie centimeter in beide richtingen toe. Het gewicht van de dieren ligt tussen de 20 en 25 kilogram.

De Samojeed heeft een gespierde lichaamsbouw met een diepe en brede borst, een sterke nek en een hoofd in de vorm van een wig. Door zijn licht schuine ogen en opgeheven lippen ziet de Samojeed er altijd uit alsof hij lacht. Zijn driehoekige oren zijn vrij klein en rechtopstaand.

Bijzonder kenmerkend voor de Samojeed is zijn dichte vacht met veel ondervacht en een opzichtige manen in het gebied van de nek en de schouders. De vacht van de Samojeed kan zowel effen wit, crème of wit en beige zijn en biedt een zeer goede bescherming tegen de kou.

Samojeed natuur en karakter

De Samojeed heeft een levendige en ruimdenkende natuur. Hij is erg sociaal en voelt zich zeer comfortabel in de roedel met andere honden. Zijn zelfverzekerde, sterke karakter kan er soms toe leiden dat de Samojede nogal koppig is. Deze eigenschap maakt een consequente opvoeding noodzakelijk, zodat dit ras niet geschikt is voor beginners en mensen met weinig tijd.

Het jachtinstinct is slechts matig aanwezig in de Samojeed, maar kan zich zeker in het wild voordoen.

Activiteiten met de Samojeed

Activiteiten met de Samojeed

Samojeed diende oorspronkelijk als herdershond, waakhond, sledehond of werkhond. Ze hebben een grote drang om te verhuizen. Om op volle kracht te kunnen werken, hebben ze voldoende fysieke en mentale activiteit nodig.

Naast de opleiding tot reddingshond is het daarom ook een goed idee om de Samojeed te gebruiken in de hondensport.

De volgende hondensporten zijn bijvoorbeeld geschikt voor de Samojeed:

  • Hondensport
  • Souplesse

Samojeed ziekten

Met name Samojeed hebben de neiging om last te hebben van heupdysplasie. Het resultaat is een verhoogde slijtage van de aangetaste gewrichten, die na verloop van tijd leidt tot steeds heviger pijn en verminderde mobiliteit.

Het juiste dieet voor Samojeed

In het dieet van Samojeed moet waarde worden gehecht aan een hoogwaardige voeding zonder kunstmatige toevoegingen. Op deze manier kan optimaal in de voedingsbehoeften van het dier worden voorzien en kan het risico van intoleranties worden beperkt.

Het is ook belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de feitelijke energiebehoefte van de Samojeed. Naast het gewicht van de viervoeter spelen ook andere factoren zoals leeftijd en sportactiviteiten een rol bij het bepalen van het gewicht van de viervoeter.

Daarnaast adviseren wij de volgende voedingssupplementen voor de Samojeed:

Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezondheid en het welzijn van uw Samojeed vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive