info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Reuze Schnauzer: Hondenvoer en Rasportret

Reuze Schnauzer

De reuzeschnauzer is een grote hond uit Duitsland. Het ras is een van de erkende diensthondenrassen en is door de FCI opgenomen in groep 2, sectie 1 (Pinscher en Schnauzer).


De Reuze Schnauzer kenmerkt zich door fysieke robuustheid en een moedig en betrouwbaar karakter. Hoewel hij soms wat koppig kan overkomen, is de Reuze Schnauzer ook geschikt als gezins- en gezelschapshond.

Geschiedenis van de Reuze Schnauzer

De reuzeschnauzer komt oorspronkelijk uit het zuiden van Duitsland. Daar werd hij al in de 19e eeuw als waak- en herdershond gehouden. Daarnaast werd hij ook gebruikt als waakhond voor de verdediging van rijtuigen.


De Reuze Schnauzer werd toen nog niet als zelfstandig ras erkend, maar werd in plaats daarvan tot de Pinschers gerekend. Dit veranderde pas aan het begin van de 20e eeuw. Sinds 1913 is de Reuze Schnauzer officieel onderscheiden als een apart ras. De officiële erkenning als diensthondenras volgde uiteindelijk in 1925.


Door zijn buitengewone prestaties en betrouwbare karakter heeft de Reuze Schnauzer altijd de reputatie gehad een uitstekende werkhond te zijn. Daarnaast heeft hij zich ook ontwikkeld tot een populaire gezinshond.

Kenmerken van de Reuze Schnauzer

De reuzeschnauzer is een grote hond die bij de schoft een hoogte van 60 tot 70 centimeter bereikt. Het lichaamsgewicht varieert van 35 tot 47 kilo. Hoewel de rasstandaard geen onderscheid maakt tussen vrouwtjes en mannetjes, zijn vrouwelijke Reuze Schnauzers meestal wat kleiner en lichter dan hun mannelijke tegenhangers.


Het algemene uiterlijk van de Reuze Schnauzer kan worden omschreven als sterk en gedrongen. Zijn rasstandaard geeft hem een respectabele uitstraling.


De vacht van de Reuze Schnauzer kan de kleur peperzout of zwart hebben. De ruwharige honden hebben een dichte ondervacht en een halflange, harde bovenvacht, die dicht bij het lichaam ligt.


Bijzonder kenmerkend zijn de borstelige wenkbrauwen en de kenmerkende baard, die op de snuit van de Reuze Schnauzer groeit. De vacht van de reuzeschnauzer moet regelmatig worden gekamd en van tijd tot tijd worden getrimd.


Naast de reuzeschnauzer zijn er nog twee andere soorten schnauzers, de standaard schnauzer en de dwergschnauzer. Afgezien van hun kleinere lichaamsgrootte, zijn ze visueel vergelijkbaar met de Reuze Schnauzer in elk detail.

Reuze Schnauzer karakter en natuur

De Reuze Schnauzer is een intelligente hond die zeer goed getraind kan worden met de juiste expertise. Hij is alert en altijd bereid om zijn familie te beschermen.


Tegenover de eigenaars toont de trouwe Reuze Schnauzer zich van zijn aanhankelijke kant, terwijl hij zich meestal afzijdig houdt en wantrouwend tegenover vreemden.


De opvoeding van de Reuze Schnauzer kan zelfs voor ervaren hondenbezitters een uitdaging zijn. Omdat de machtige viervoeters af en toe een eigen mening hebben. Bovendien reageren ze uiterst gevoelig op vermeende onrechtvaardigheden.


Als je echter de moeite neemt om de nodige tijd te investeren in opleiding en training en voldoende gevoeligheid toont naast consistentie, krijg je een trouwe vriend voor het leven met een reuzeschnauzer.


In principe is de reuzeschnauzer ook geschikt voor gezinnen met kinderen. In het ideale geval zouden ze echter wat ouder moeten zijn. Hoewel de Reuze Schnauzer eigenlijk erg dol is op kinderen, kunnen vooral jongere mannetjes zijn enorme kracht soms niet waarderen.

Activiteiten met de Reuze Schnauzer

Activiteiten met de Reuze Schnauzer

De Reuze Schnauzer is een klassieke werkhond, die zijn hoge prestaties onder andere als politie- en diensthond bewijst. Zijn drang om te verhuizen is navenant groot en een klein stadsappartement en comfortabele wandelingen voldoen op geen enkele manier aan zijn behoeften.


Naast de training als hulphond, waar hij bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor het zoeken naar narcotica of explosieven, kan de Reuze Schnauzer ook gebruikt worden als blindengeleidehond.


Als hij niet als hulphond wordt gebruikt, heeft de Reuze Schnauzer absoluut een actieve eigenaar nodig, die zijn temperament en zijn gretigheid kan sturen om met geschikte alternatieven te werken. Hiervoor is naast de training als beschermhond ook de hondensport zeer geschikt. Daar blijkt de reuzeschnauzer bereid te zijn om te leren en te volharden.

Onder andere de volgende sporten zijn mogelijk voor de Reuze Schnauzer:

Bij bijzonder grote en zware reuzenschnauzers is het echter raadzaam om wendbaarheid te vermijden om overbelasting van het spier- en skeletstelsel en de daarmee gepaard gaande klachten te voorkomen.

Reuze Schnauzer ziekten

De levensverwachting van de reuzeschnauzer is meestal 10 tot 12 jaar. Hij wordt beschouwd als een robuuste en efficiënte hond. Toch zijn er een aantal ziekten waar dit ras helaas vatbaarder voor is en waarvan de eigenaars zich dus bewust moeten zijn. Naast een onderfunctie van de schildklier zijn dit ook kankers zoals klauwkanker.


Bovendien loopt de Reuze Schnauzer, net als vele andere grote rassen, een zeker risico op heup- en elleboogdysplasie.


Bovendien kan epilepsie in sommige gevallen ook bij honden voorkomen. Daarnaast moeten eigenaren bij de aankoop van een Reuze Schnauzer ook rekening houden met het thema maagverstuiving. Gedraaide magen komen immers vaak voor bij grotere honden en eindigen vaak dodelijk.

De juiste voeding van de Reuze Schnauzer

Om de gezondheid en de prestaties optimaal te ondersteunen, is het belangrijk om de reuzeschnauzer naar behoefte te voeden. Een koudgeperst droogvoer met een hoog vleesgehalte voorziet hem van voldoende dierlijke eiwitten en helpt tegelijkertijd het risico op maagrotatie te verminderen.


We raden ook aan om de voeding van actieve honden aan te vullen met Bellfor Fitness Poeder. Bellfor Fitness Poeder is ons natuurlijk proteïnepoeder voor sport- en werkhonden met insecteneiwitten, gedroogde bananen- en chiazaden.


Gezien het relatief hoge risico op elleboog- en heupdysplasie is het ook raadzaam om de gewrichten van de reuzeschnauzer op jonge leeftijd te beschermen.


Hiervoor vindt u het ideale voedingssupplement in ons assortiment van Bellfor Gewrichten & Botten. Het innovatieve werkstoffencomplex Ovopet voorziet het bewegingsapparaat van uw reuzenschnauzer van talrijke belangrijke voedingsstoffen om de normale werking van de gewrichten op lange termijn te ondersteunen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
19.99 EUR
133.27 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive