info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Verzorging van oude Honden

Verzorging van oude Honden

Vroeg of laat wordt elke hond oud. Bewegingen worden steeds moeilijker, de ogen worden slechter en de stofwisseling vertraagt - net als bij ons mensen nemen verschillende leeftijdsgebonden klachten toe bij seniorenhonden. 


Voor het welzijn van uw oude hond is het belangrijk dat u in uw voeding rekening houdt met zijn veranderende behoeften. Hieronder leggen we uit waar u op moet letten en hoe u uw oude hond kunt ondersteunen met geschikte voedingssupplementen.

Wanneer wordt een hond eigenlijk als oud beschouwd?

De gemiddelde levensverwachting en dus ook het verouderingsproces varieert afhankelijk van het ras. Grote honden verouderen over het algemeen sneller dan kleine honden. In het algemeen kunt u er echter van uitgaan dat uw hond vanaf zijn zevende of achtste verjaardag langzaam maar zeker een senior zal worden.


Bij zeer grote rassen kan het verouderingsproces ook eerder beginnen en vooral kleine honden blijven over het algemeen langer fit. Los daarvan laat leeftijd zijn sporen na op elke hond, wat tot op zekere hoogte kan worden tegengegaan met voeding.

Oude honden verbruiken minder energie

Oude honden bewegen normaal gesproken minder. Terwijl een jonge viervoeter vaak nauwelijks genoeg kan ravotten, is een oudere hond veel comfortabeler. 


Bovendien vertraagt de stofwisseling met de leeftijd. Beide leiden er samen toe dat je viervoeter ineens duidelijk minder energie verbruikt. Om overgewicht bij uw hond te voorkomen, moet u de portiegroottes aanpassen aan zijn werkelijke behoeften.

Vermijd gewrichtsproblemen bij oude honden

Een ander probleemgebied, dat je in het oog moet houden bij het ouder worden van een viervoeter, is het bewegingsapparaat. Oude honden lijden veel vaker aan artrose en andere gewrichtsaandoeningen, die vaak gepaard gaan met aanzienlijke pijn.


Naast een aan de leeftijd aangepaste belasting kan het daarom nuttig zijn om uw oude hond te ondersteunen met geschikte supplementen voor de gewrichten. Hiervoor adviseren wij een voedingssupplement met Bellfor Gewrichten & Botten.


De capsules bevatten het speciale werkstoffencomplex Ovopet, dat de gewrichten van uw hond voorziet van talrijke belangrijke voedingsstoffen en daardoor een waardevolle bijdrage kan leveren aan het behoud van de mobiliteit.


Als smakelijk alternatief is Bellfor Gewrichten & Botten ook verkrijgbaar in de vorm van heerlijke Complete-Snack waarmee je je viervoeter tussendoor kunt belonen.

Tandheelkundige zorg voor oude honden

Oude honden zijn vatbaarder voor tandproblemen en de gevolgen daarvan. Daarom is het belangrijk dat u speciale aandacht besteedt aan de tandverzorging van uw viervoeter op oudere leeftijd. Zo zorgt u ervoor dat het gebit zo lang mogelijk pijnloos en functioneel blijft.


U kunt dit bijzonder gemakkelijk doen met Bellfor Dental Poeder. Je hoeft het maar één keer per dag in het voer van je hond te mengen. De speciale ingrediënten van het poeder zorgen voor een effectieve reiniging en gaan tandsteen bij uw hond betrouwbaar tegen.

Oude honden en het immuunsysteem

Hoe ouder uw hond wordt, hoe vatbaarder hij is voor ziektes. Dit komt omdat het immuunsysteem steeds zwakker wordt, waardoor het lichaam zich steeds moeilijker kan verdedigen tegen ziekteverwekkers.


Om dit tegen te gaan is het zinvol om de voeding van uw oude hond aan te vullen met speciale supplementen om het immuunsysteem op te bouwen. 


Met Shiimun Immuun vindt u in ons assortiment het perfecte voedingssupplement voor dit doel. Shiimun Immun is een volledig natuurlijke bereiding op basis van de shiitake paddenstoel. 


De speciale samenstelling, die ook spirulina en kurkuma bevat, voorziet uw oude hond van talrijke waardevolle voedingsstoffen die zijn immuunsysteem effectief ondersteunen en de toenemende vatbaarheid voor ziekten op oudere leeftijd effectief tegengaan.

Oude honden hebben een goed verteerbare voeding nodig

Naarmate de darmactiviteit afneemt, hebben oude honden vaak de neiging om verstopt te raken. Dit is niet alleen onaangenaam, maar ook gevaarlijk. Want als een hond last heeft van constipatie, kan dat in het ergste geval zelfs leiden tot een levensbedreigende darmobstructie.


Bovendien houdt het verouderingsproces van de viervoeter niet op bij de spieren. Het is heel natuurlijk voor oude honden om spiermassa te verliezen. Vooral in combinatie met gewrichtsproblemen en overgewicht leidt dit er echter toe dat de bewegingsdrang van het dier sneller dan gemiddeld afneemt.


Oude honden foerageren

Om zowel de spieren als de spijsvertering van de hond op oudere leeftijd zo goed mogelijk te ondersteunen, is het belangrijk om te vertrouwen op een kwalitatief hoogwaardig hondenvoer. Het voedsel moet aan de ene kant rijk zijn aan voedingsvezels en aan de andere kant licht verteerbare eiwitten bevatten.


Met ons hondenvoer met insecten-eiwit besluit u bijvoorbeeld uw oude hond te voeren, een bijzonder licht verteerbare variant met een uitstekende eiwitbron, die ook door dieren met een voedselallergie gemakkelijk wordt verdragen.

Restauratieve supplementen voor oude honden - onze conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden bij het voeren van oude honden. Hoe beter u het dieet aanpast aan de veranderende eisen van de ouderdom, hoe langer u kunt genieten van een vitale en actieve dagelijkse metgezel. 


Naast een hoogwaardige hondenvoeding kan het voor oude honden ook zinvol zijn om passende supplementen in te nemen. Het speciale voedingsconcept van Bellfor biedt u precies de juiste producten voor dit doel.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
19.99 EUR
133.27 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
104.63 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive