info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Pomeriaan: Hondenvoer en Rasportret

Banner met Pomeriaan

Pomeriaan

De Pomeriaan is een kleine hond uit Duitsland. Het is de kleinste van de vijf varianten van de Duitse Spitz.


De Pomeriaan is ook bekend onder de namen Dwergkees of Pomeranian en geniet in veel landen een grote populariteit als handige sociale hond.

Geschiedenis van de Pomeriaan

Spitze behoren tot de oudste hondenrassen. Voor de Pomeriaan geldt dit echter alleen voorwaardelijk. Want het fokken van de kleine viervoeter heeft pas echt aan belang gewonnen in de laatste decennia. Toch bestond de eerste Pomeriaan in Pommeren meer dan 200 jaar geleden.


Van daaruit bereikten ze uiteindelijk Groot-Brittannië, waar ze vanwege hun afkomst de naam Pomeranian kregen. Lange tijd was de dwergspitz vooral in Groot-Brittannië gebruikelijk. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werden de fokkerij-inspanningen in Duitsland opnieuw geïntensiveerd.


Intussen worden hier volgens de puppystatistieken van de VDH elk jaar 200 tot 300 Pomeriaans geboren.

Kenmerken van de Pomeriaan

De Pomeriaan is een kleine hond die volgens de rasstandaard slechts een schouderhoogte van 18 tot 24 centimeter bereikt. Het gewicht is meestal maximaal drie kilogram en volgens de norm moet het passen bij de grootte. De vorm van het hoofd doet een beetje denken aan een vos. De hond heeft kleine, smalle oren en snelle, donkere ogen, die het een gedurfde uitstraling geven.


Het meest opvallende optische kenmerk van de Pomeriaan is echter ongetwijfeld de weelderige vacht, die aanzienlijk bijdraagt aan het karakteristieke uiterlijk van de kleine viervoeter.


Bij de nek vormt het een manachtige kraag. De staart van de dwergspitsmuis is ook dicht gecoat en wordt gebogen over de rug gedragen.


Volgens de rasstandaard mag de vacht oranje, bruin, zwart, wit en grijs bewolkt zijn. Andere kleuren zijn echter ook toegestaan.

Pomeriaan karakter en temperament

Wie denkt dat de Pomeriaan gereserveerd of zelfs bang moet zijn vanwege zijn compacte afmetingen, vergist zich. De waarheid is dat de Pomeranian vaak de indruk geeft dat hij zich niet echt bewust is van zijn kleine omvang.


Hij blijkt dan ook uiterst zelfverzekerd en kan soms zelfs een beetje arrogant zijn. Zelfs naar duidelijk grotere soortgenoten toe toont de Pomeriaan meestal geen enkele schroom.


Toch is hij een vriendelijke en vrolijke hond die goed kan opschieten met andere honden in het huishouden en een zeer hechte band opbouwt met zijn baasjes.


De blaffende vreugde van de Pomeriaan blijkt echter af en toe problematisch te zijn. Als u in een huurhuis woont, moet u zo mogelijk geen al te gevoelige buren hebben.

Activiteiten met de Pomeriaan

Activiteiten met de Pomeriaan

De Pomeriaan is een actieve hond die regelmatig verplaatst en bezig gehouden wil worden. Naast lange wandelingen is hij ook enthousiast over de ene of de andere discipline van de hondensport.


Een aan zijn grootte aangepaste agility is voor de Pomeriaan net zo leuk als hondendansen, gehoorzaamheid of gezamenlijke balspelletjes met zijn baasje. Dankzij zijn vriendelijke en leergierige natuur is de Pomeriaan ook zeer geschikt om getraind te worden als therapiehond en vervolgens te werken met senioren in bijvoorbeeld bejaardentehuizen.

Pomeriaan ziekten

De levensverwachting van de Pomeriaan ligt meestal tussen 12 en 16 jaar. Hij wordt over het algemeen beschouwd als robuust en gemakkelijk te onderhouden. Door de voortdurende inspanningen om de dieren zo klein mogelijk te houden, zijn ze echter vatbaar geworden voor bepaalde gezondheidsproblemen.

De Pomeriaan heeft onder andere een verhoogd risico op de volgende klachten:

  • Malpositionering van de knieschijven leidt verhoudingsgewijs vaak tot een patella luxatie.
  • Door een tracheale ineenstorting kunnen er acute ademhalingsmoeilijkheden ontstaan.
  • Vooral bij te weinig beweging hebben kleine honden de neiging om snel overgewicht te krijgen.

Bovendien zorgt de hitte er in de zomer vaak voor dat de Pomeriaan te lijden heeft van de dikke vacht. Daarnaast blijkt de vacht ondanks de textuur verrassend gemakkelijk te verzorgen. Toch moet het natuurlijk regelmatig worden geborsteld en gereinigd als dat nodig is. Dit voorkomt niet alleen dat het haar mat wordt, maar vermindert ook het risico op huidparasieten zoals vlooien of mijten.

Het juiste dieet voor de Pomeriaan

De Pomeriaan heeft niet veel voedsel nodig om vol te komen. Voor een optimale aanvoer van voedingsstoffen is het echter belangrijk dat u bij het kopen van voedsel let op een hoge kwaliteit.


Graan moet niet worden opgenomen in een goed hondenvoer voor de Pomeriaan. Geef in plaats daarvan de voorkeur aan producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten en met een hoog vleesgehalte.


Wij raden u aan uw Pomeriaan te voeden met het favoriete menu van Bellfor. Het lekkere natte voedsel is verkrijgbaar met kip of lamsvlees. Een hypoallergeen ras op basis van insecten is ook beschikbaar voor voedingsgevoelige dieren.

Daarnaast kunnen de volgende voedingssupplementen desgewenst nuttig zijn voor de Pomeriaan:

Met het speciale voedingsconcept van Bellfor ondersteunt u de gezondheid en het welzijn van uw Pomeriaan van jongs af aan tot op hoge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
19.99 EUR
133.27 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive