info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Newfoundlander

De Newfoundlander is een groot Canadees hondenras dat zijn oorsprong vindt op het eiland Newfoundland. Daar werd de Newfoundlander, door de FCI geclassificeerd als groep 2, vroeger gebruikt als werkhond.

Kenmerken van de Newfoundlander

Met een levensverwachting van 8 tot 10 jaar is de Newfoundlander niet te oud. Mannetjes bereiken een gemiddelde grootte van 71 centimeter en een gewicht van ongeveer 68 kilogram. Vrouwelijke dieren zijn met 54 kilogram en 66 centimeter iets kleiner en lichter.


De Newfoundlander wordt gekenmerkt door zijn sterke en gespierde lichaamsbouw. Deze indruk wordt nog versterkt door de dichte vacht. Hij heeft een massief hoofd met een korte, vierkante snuit en een uitgesproken stop.


De ogen van de Newfoundlanders zijn klein en liggen ver uit elkaar. Zijn oren zijn klein en driehoekig. De Newfoundland is ook een echte waterrat en heeft zelfs huiden tussen de tenen van de voorpoten die lijken op webben.


De vacht van dit ras is waterafstotend en heeft een zachte ondervacht. De toegestane kleuren van de Newfoundlander zijn zwart, bruin en wit-zwart.

Newfoundlander natuur en karakter

Newfoundlander

Het karakter van de Newfoundlander kan worden omschreven als goedaardig, mild en aanhankelijk. De honden zijn avontuurlijk en houden van het water. In de omgang met kinderen blijkt de Newfoundlander attent te zijn, waardoor hij een goede gezinshond is.


Daarnaast is hij altijd op zoek naar de nabijheid van zijn eigenaar, maar staat hij meestal niet te open voor strikte gehoorzaamheid.

Activiteiten met de Newfoundlander

De Newfoundlander is een ideale hond voor gezinnen. Door zijn liefde voor water is hij ook een uitstekende reddingshond, die vaak gebruikt wordt voor waterredding.


De grote dieren hebben veel beweging in de buitenlucht nodig en hebben voldoende activiteit en aandacht van de eigenaar nodig.

Als u met uw Newfoundland hond wilt gaan sporten, kunt u bijvoorbeeld de volgende sporten uitproberen:

  • Hondendansen
  • Hondenduiken

Newfoundland ziekten

Newfoundlanders zijn bijzonder gevoelig voor orthopedische problemen en hebben vaak last van heup- en elleboogdysplasie en kruisbandenscheuren.


Daarnaast behoren ze tot de rassen waarin verwijde cardiomyopathie vrij algemeen voorkomt. In individuele gevallen heeft Newfoundlanders ook last van cystinurie. Dit is een stofwisselingsziekte die het transport van aminozuren in de nieren verstoort. Hierdoor komen blaas- en nierstenen vaak voor.


Newfoundlanders behoren door hun grootte en gewicht ook tot de rassen waarin af en toe ligbotsingen kunnen voorkomen.

Newfoundlander voedsel

Newfoundlanders hebben behoefte aan een op de behoeften afgestemde voeding met een hoogwaardig, speciaal hondenvoer. Er moet niet alleen rekening worden gehouden met factoren als leeftijd, grootte en activiteit, maar ook met een voldoende taurinegehalte. Taurine dient ter voorkoming van een ziekte van verwijde cardiomyopathie.


Met betrekking tot het risico van cystinurie moet ook een overaanbod van eiwitten (met name cystine) worden vermeden. Als de ziekte al bestaat, kan de toediening van kaliumcitraat de pH-waarde verhogen en zo bijdragen aan het oplossen van nier- en blaasstenen.


Daarnaast adviseren wij de Newfoundlander om hun dieet aan te vullen met Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) om gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie te voorkomen.


Als uw viervoeter klonten heeft, raden wij u een behandeling met Bellfor Haut & Fell (Huid en Vacht) en een Pfotenschutzsalbe (Potenbescherming zalf) aan.


Het Bellfor voedingsconcept bevordert de gezondheid en het welzijn van uw Newfoundlander vanaf jonge leeftijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
184.8 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
47.09 EUR
470.92 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive