info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden koolrabi eten?

Dürfen Hunde Kohlrabi essen


Koolrabi is een veelzijdige groente die regelmatig bij veel mensen op het bord belandt en op verschillende manieren bereid kan worden.


Maar hoe zit het met honden? Mogen honden koolrabi eten of kan de ogenschijnlijke gezonde groente schadelijk zijn voor de viervoeters? We zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende artikel geven.

Is koolrabi gezond voor honden?

Het is geen geheim dat koolrabi licht verteerbaar en gezond is voor ons mensen, en de groente is dan ook welkom als vast onderdeel van ons dieet. Honden hebben echter andere voedingsbehoeften. Sommige voedingsmiddelen die onschadelijk zijn voor mensen worden slecht verdragen of zijn zelfs giftig voor onze viervoetige vrienden.


Dit geldt echter niet voor koolrabi. Uw hond mag dus gerust af en toe wat koolrabi eten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over zijn welzijn.

Koolrabi bevat veel waardevolle voedingsstoffen

De koolrabi, die tot de kolensoorten behoort, is bijzonder rijk aan voedingsstoffen. Het bevat onder meer de mineralen magnesium, calcium, ijzer, fosfor en kalium, evenals vitamine A, B1, B2, B3 en C.


Tegelijkertijd is koolrabi zeer caloriearm, met ongeveer 27 calorieën per 100 gram. Koolrabi is daarom ook zeer geschikt als snack voor honden die problemen hebben met hun gewicht.


Ongeacht eventuele gewichtsproblemen moet u in het algemeen echter niet overdrijven met de hoeveelheid. Als tussendoortje af en toe is koolrabi meestal een goede keuze voor honden. Het mag echter geen hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding vormen.

Niet alle honden verdragen koolrabi

Hoewel koolrabi eigenlijk heel gezond is voor honden, verdragen niet alle viervoeters de groente zonder problemen. Sommige honden krijgen winderigheid als ze koolrabi eten. Daarnaast krijgen sommige honden ook last van diarree en maagpijn.


Als uw hond nog nooit koolrabi heeft gegeten, geef hem  in het begin dan eerst een klein stukje. Zo kunt u zien of uw hond koolrabi überhaupt verdraagt of dat u hem in de toekomst beter een andere groente kunt geven om te eten.

Mogen honden rauwe koolrabi eten?

In principe kunnen honden ook rauwe koolrabi eten. Gekookt is het echter lichter verteerbaar en verdraagzamer voor de viervoeter. Daarom raden we aan uw hond gekookte koolrabi te voeren. Een klein stukje rauwe groente hoeft echter normaal geen probleem te zijn.


Behalve de knol zijn ook de bladeren van de koolrabi, die bijzonder rijk zijn aan voedingsstoffen, eetbaar. Ze zijn echter relatief moeilijk te verteren en kunnen bij honden soms maagpijn veroorzaken.

Koolrabi voor honden - onze conclusie

Zoals u leest, kunnen honden in principe prima koolrabi eten. Het wordt het best verdragen als het gekookt is. Toch is het natuurlijk logisch dat groenten zoals koolrabi alleen niet voldoende zijn om een hond van alle nodige voedingsstoffen te voorzien.


Daarvoor heeft u een goede kwaliteit hondenvoeding nodig, zoals u die in het Bellfor assortiment vindt. Naast hoogwaardige nat- en droogvoer omvat ons assortiment ook natuurlijke supplementen en verzorgingsproducten. U vindt er ook een ruime keuze aan gezonde hondensnacks, die uw hond waarschijnlijk stiekem toch lekkerder vindt dan koolrabi.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

32.49 EUR
5.41 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
52.49 EUR
7 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive