info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden frambozen eten?

Frambozen worden over het algemeen als zeer gezond beschouwd en belanden regelmatig op het bord van veel mensen. Maar hoe zit het met honden? Mogen honden frambozen eten of moeten baasjes het liever zonder de kleine, rode vruchtjes stellen als ze hun viervoeters te eten geven? Wij zullen u het antwoord op deze vraag in het volgende geven.

Fruit zoals frambozen als gezonde snack voor honden?

Het is natuurlijk geen geheim dat fruit talrijke vitaminen en andere waardevolle voedingsstoffen bevat en als onderdeel van een gezonde voeding elke dag op het menu zou moeten staan.


Onze eigen voedingsbehoeften kunnen echter niet gemakkelijk op onze honden worden overgebracht. Als semi-carnivoren zijn onze viervoeters afhankelijk van hun voeding die hen hoofdzakelijk voorziet van dierlijke eiwitten en vetten.


Bovendien worden sommige voedingsmiddelen die voor mensen onschadelijk zijn, door honden niet goed verdragen en kunnen ze voor hen zelfs giftig zijn. Dit geldt echter niet voor frambozen. Uw hond kan frambozen eten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over zijn gezondheid.

Frambozen voorzien honden van waardevolle voedingsstoffen

Frambozen zijn een zeer gezonde vrucht, rijk aan vezels en vele waardevolle voedingsstoffen. Frambozen bevatten betacaroteen, vitamine B11 (foliumzuur), C en E, alsook een aantal fytochemicaliën en diverse mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer.


Dankzij hun hoge gehalte aan micronutriënten zouden frambozen verschillende positieve effecten hebben op de gezondheid. Van de heerlijke vruchten wordt onder meer gezegd dat ze ontstekingsremmend werken, een gezonde darmflora bevorderen en het immuunsysteem ondersteunen.


In principe kan niet alleen u, maar ook uw trouwe viervoeter profiteren van de voedingsstoffen van de caloriearme framboos. Honden kunnen dus gerust frambozen eten en verdragen ze normaal zonder problemen.


U kunt het fruit pureren of gewoon aan uw viervoeter geven om op te eten. Gedroogde frambozen kunnen ook door honden worden gegeten. U moet er echter rekening mee houden dat ze een veel hogere energiedichtheid hebben dan vers fruit, vanwege hun lage vochtgehalte.


Kunnen honden allergisch zijn voor frambozen?

Theoretisch is het mogelijk dat honden allergisch zijn voor frambozen. In de praktijk gebeurt dit echter slechts zeer zelden. Als u na het eten van frambozen bij uw viervoeter mogelijke allergiesymptomen waarneemt, moet u uw hond in de toekomst natuurlijk geen frambozen meer laten eten.

Was gekochte frambozen voor uw hond

Als u een frambozenstruik in uw eigen tuin hebt, kan uw hond de vruchten direct eten. Gekochte frambozen daarentegen moeten vooraf worden gewassen om eventuele resten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen.

Kunnen honden bevroren frambozen eten?

Eenmaal geplukt, bederven frambozen vrij snel. Daarom moeten ze zo snel mogelijk worden opgegeten. Buiten het seizoen kan ontdooid fruit uit de diepvries een goed alternatief zijn. Honden kunnen echter ook bevroren frambozen eten. Wanneer het in de zomer warm is, zijn ze bijvoorbeeld een uitstekend verfrissend tussendoortje dat bij veel viervoeters in de smaak valt.


Als u diepvriesframbozen koopt voor uw hond, moet u er echter op letten dat het fruit geen extra suiker bevat. Suiker hoort niet thuis in de voerbak van uw viervoeter.

Frambozen voor honden - onze conclusie

Zoals u kunt zien, mogen honden frambozen eten. De vruchten bevatten geen ingrediënten die giftig zijn voor de dieren. In plaats daarvan voorzien ze uw viervoeter van een verscheidenheid aan belangrijke voedingsstoffen. Als uw hond ze lekker vindt, staat niets hem in de weg om frambozen als tussendoortje te eten.


Natuurlijk moet u zich ervan bewust zijn dat fruit alleen niet voldoende is om honden te voorzien van de voedingsstoffen die ze nodig hebben. Hiervoor hebt u een hondenvoeding van hoge kwaliteit nodig, zoals u die in onze winkel vindt.


Naast licht verteerbaar droog- en natvoer vindt u hier ook een ruime keuze aan natuurlijke hondensnacks waarmee u uw viervoeter op een gezonde manier kunt belonen en die de meeste honden toch liever eten dan frambozen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
6.06 EUR
60.61 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive