info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Kliktraining met honden: stap voor stap naar eerste trainingssuccessen

Als hondeneigenaar weet u natuurlijk hoe belangrijk regelmatige training en een goede opvoeding zijn voor een ontspannen leven samen met uw hond. Uw viervoeter moet immers niet alleen naar u luisteren, maar ook geestelijk bezig zijn.


Het gebruik van een clicker blijkt in dit verband uiterst nuttig te zijn. Hoe kliktraining met honden precies werkt en hoe het correct te gebruiken wordt in het volgende artikel uitgelegd.

Kliktraining met honden: wat is het?

Clickertraining mit Hunden

Kliktraining is een speciale trainingsmethode die gebruik maakt van een akoestisch signaal om gewenst gedrag bij uw hond te versterken. 


Het trainingsinstrument dat wordt gebruikt heet een clicker. Binnenin de clicker zit een strookje plaatstaal. Als deze gebogen is wanneer de clicker wordt ingedrukt, produceert hij een duidelijk hoorbaar klikkend geluid.


De bediening van een clicker is ongecompliceerd. Bovendien kan dit praktische trainingstool dankzij zijn compacte afmetingen gemakkelijk worden meegenomen en gebruikt, bijvoorbeeld tijdens gezamenlijke wandelingen.


Theoretisch kunt u in plaats van een clicker ook een ander hulpmiddel gebruiken dat een kort geluid op het juiste volume produceert. Het is echter belangrijk dat u altijd hetzelfde geluid gebruikt voor kliktraining met uw hond, zodat de viervoeter eraan kan wennen.

Hoe werkt kliktraining bij honden?

Het doel van kliktraining is om het gewenste gedrag van de hond gericht te versterken. Om dit succesvol te laten zijn, moet u ervoor zorgen dat uw hond het geluid van uw clicker associeert met een traktatie als beloning.


De juiste timing is cruciaal. U moet uw hond zijn beloning geven onmiddellijk na het activeren van de clicker. Als er te veel tijd verstrijkt tussen het geluid en de beloning, zal uw viervoeter het verband tussen de twee dingen niet begrijpen.

Geef uw hond duidelijke commando's tijdens kliktraining

Als u uw hond met een clicker wilt trainen, moet u er rekening mee houden dat u uw viervoeter gemakkelijk kunt overdonderen met veel verschillende commando's en trucs tegelijk.


Om dit te vermijden, moet u altijd een beperkte selectie van oefeningen gebruiken voor kliktraining. Bovendien zullen korte commando's die uw hond gemakkelijk kan onthouden, u helpen om snel de eerste successen in de training te boeken.

Motivatie door een gevoel van prestatie

Natuurlijk moet plezier altijd op de eerste plaats komen bij hondentraining. Alleen als uw viervoeter plezier beleeft aan de trainingssessies samen, zal hij gemotiveerd zijn om het werk te doen. In het begin moet u daarom kliktraining met uw hond beperken tot het oefenen van eenvoudige trucjes. 


U kunt ook complexere oefeningen in verschillende stappen opsplitsen en ze eerst afzonderlijk trainen. Dit maakt het voor uw trouwe viervoeter gemakkelijker te begrijpen en draagt op beslissende wijze bij tot het voorkomen van onnodige frustratie.

Houd kliktraining met uw hond kort

Natuurlijk is regelmaat ook cruciaal voor succes bij kliktraining. Dit betekent echter niet dat u elke dag urenlang met uw trouwe viervoeter moet trainen.


Houd uw trainingssessies in plaats daarvan kort en zorg ervoor dat uw hond plezier heeft tijdens de kliktraining. Als u merkt dat de concentratie van het dier verslapt, is het raadzaam de oefening te stoppen en op een later tijdstip voort te zetten.


Zelfs als u haast niet kunt wachten om uw hond iets nieuws te leren, bestaat het gevaar dat als u uw hond te lang traint, hij zijn belangstelling verliest en er gewoon niet meer aan meedoet.

Wat kunnen honden leren met kliktraining?

U kunt kliktraining gebruiken om uw hond verschillende trucjes en commando's te leren. U kunt de clicker bijvoorbeeld gebruiken om uw hond te leren omrollen of een poot te geven.


De mogelijkheden zijn talrijk. Doeltraining, bijvoorbeeld, is ook erg populair. Deze oefening houdt in dat de hond een bepaald voorwerp of zelfs uw vinger aanraakt met een deel van zijn lichaam, zoals zijn neus.

Gezonde hondensnacks voor kliktraining met uw hond

Naast een clicker heeft u ook de juiste traktaties nodig als beloning voor kliktraining met uw hond. Als u waarde hecht aan gezonde ingrediënten en een goede verteerbaarheid, dan zijn Bellfor hondensnacks precies wat u zoekt. Net als ons hondenvoer, zijn onze snacks gemaakt van uitgebalanceerde recepten die zo goed mogelijk voldoen aan de voedingsbehoeften van honden.


Probeer bijvoorbeeld onze graanvrije zachte snacks. De kleine lekkernijen zijn de ideale grootte om de training niet te lang te onderbreken. Naast de klassieke soorten zoals lam, zijn Bellfor Soft Snacks ook verkrijgbaar in een hypoallergene versie met insecteneiwitten afkomstig van de larven van Hermetia illucens (zwarte soldaatvlieg). Dit is perfect voor het belonen van voedingsgevoelige honden tijdens kliktraining.


Bekijk Bellfor Soft Snacks in de online winkel

Onze conclusie over het onderwerp kliktraining met honden

Kliktraining is een goede manier om uw hond verschillende trucjes en commando's te leren. Tegelijkertijd zorgt een regelmatige gezamenlijke training voor een welkome afwisseling in het dagelijkse leven van het dier.


Zolang u ervoor zorgt dat u uw viervoeter niet overbelast, zult u zeker veel plezier beleven aan het oefenen. Probeer het eens. Wij zijn er zeker van dat u binnenkort kunt genieten van uw eerste vorderingen met kliktraining met uw hond.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

3.55 EUR
17.74 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
3.55 EUR
17.74 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive