Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Hondengids

Hond heeft Bloed in de Ontlasting: mogelijke Oorzaken

Spijsverteringsproblemen zoals verstopping en diarree komen vaak voor bij honden. In de meeste gevallen kan de oorzaak van de symptomen snel worden vastgesteld en goed worden behandeld.Maar wanneer een hond bloed in zijn ontlasting heeft, raken veel eigenaren in paniek. Gelukkig wijzen bloedige uitwerpselen niet noodzakelijkerwijs op een ernstige ziekte.Desalniettemin moet u oplettend zijn en de oorzaak snel tot op de bodem uitzoeken. Waar het bloed in de ontlasting van uw hond vandaan kan komen..

30-07-2019 Uitzicht: 210329

Hondenhoest en stikken: redenen

Als uw hond hoest en stikt, kunnen er verschillende redenen zijn. Vaak is de oorzaak volledig onschadelijk. Er kan echter ook een ernstige reden zijn voor het hoesten en stikken. Als de symptomen zich regelmatig voordoen, moet u daarom een bezoek aan de dierenarts met uw hond plannen om er zeker van te zijn dat u zich aan de veilige kant bevindt. Dit artikel zal u vertellen waarom uw hond hoest en stikt en wat u eraan kunt doen. Verschillende vormen van hoesten bij honden De hoest van uw ..

06-12-2018 Uitzicht: 185405

Giardia bij Honden - wat u als Hondeneigenaar moet Overwegen

Giardia is een veel voorkomend probleem bij hondenVolgens een studie is bijna 20 procent van alle viervoeters in Duitsland met hen besmet. Als een hond eenmaal last heeft van Giardia, heeft hij moeite om de eencellige parasieten van de dunne darm te verwijderen.Zonder de consequente toepassing van geschikte behandelingsmaatregelen kan de infectie op de lange termijn een tekort aan voedingsstoffen en ontstekingen veroorzaken en een ernstig gezondheidsrisico vormen, vooral voor puppy's en oudere d..

17-10-2017 Uitzicht: 150925

Anaalklieren bij Honden: Behandeling en preventie van klachten

De anale klieren bevinden zich links en rechts van de anus bij honden. Ze produceren een afscheiding, die de viervoeters dient om geurtekens te zetten. Bij gezonde honden wordt dit ook geleverd bij gespeende uitwerpselen.Het kan echter gebeuren dat de anale klieren in de hond, of de anale zakken waarin de afscheiding zich verzamelt, verstopt raken. Dit voorkomt dat ze geleegd en zelfs ontstoken worden. In de volgende paragraaf wordt uitgelegd wat de oorzaken zijn van verstopte anaalzakken bij ho..

01-02-2019 Uitzicht: 110317

Waarom likt de Hond aan de Anus?

Het kan regelmatig voorkomen dat een hond aan de anus likt. Als dit opvallend vaak gebeurt met je viervoeter, moet je zijn gedrag serieus nemen. Overmatig likken van de anus is een teken van ongemak, wat zelfs kan leiden tot een bezoek aan de dierenarts. Hieronder leggen we uit waarom uw hond zijn anus waarschijnlijk likt en wat u eraan kunt doen. Een anale klierontsteking als oorzaak van het anuslikken bij de hond. De anaalklieren produceren een afsc..

26-07-2019 Uitzicht: 107401

Pijnstillers voor Honden

Net als mensen kunnen honden ook last hebben van pijn. De pijn kan acuut of chronisch zijn en het kan verschillende oorzaken hebben, van ziekte tot letsel. Wij zullen u uitleggen hoe u pijn bij uw viervoeter kunt herkennen, welke pijnstillers geschikt zijn voor honden en welke bijwerkingen u daarbij kunt verwachten. U leert ook waarom het taboe is om een greep in uw eigen medicijnkist te doen. Pijn herkennen bij honden Pijn is vaak niet gemakkelijk herkenbaar bij honden. Het l..

22-07-2019 Uitzicht: 99408

Barfen bij Honden voor Beginners: Fouten, Risico's en Tips

Voorstanders van barfen zijn ervan overtuigd dat deze voedingswijze de enige juiste voor hun hond is en dat kant-en-klaar hondenvoer, in wat voor vorm dan ook, schadelijk is voor hun viervoeter.In het volgende artikel zoeken we deze aanname uit en behandelen we mogelijke problemen die door het barfen kunnen ontstaan. Bovendien leert u waar u op letten moet als u uw trouwe vriend volgens het BARF-principe zou willen voeren.Wat is barfen bij de hond?Het begrip BARF is eigenlijk een afkorting die n..

24-01-2018 Uitzicht: 83601

Laryngitis bij Honden: Oorzaken en Behandeling

De technische term voor keelontsteking is Laryngitis. Een keelontsteking bij honden kan zowel acuut als chronisch zijn. In veel gevallen gebeurt dit niet alleen, maar in combinatie met andere klachten. In dit artikel leert u wat de oorzaken van keelontsteking bij uw hond kunnen zijn, op welke symptomen u moet letten en hoe u het moet behandelen. We zullen ook uitleggen wat u kunt doen om dit te voorkomen. Keelontsteking bij honden: mogelijke oorzaken De keelontsteking ..

07-12-2018 Uitzicht: 56235

Pyodermie bij Honden: Oorzaken, Symptomen en Behandelingen

Huidproblemen, zoals pyodermie, komen vaak voor bij honden. Ze kunnen zeer verschillende oorzaken hebben en zich via verschillende symptomen manifesteren.We leggen uit hoe u pyodermie bij uw hond kunt herkennen en wat de oorzaak van de huidziekte kan zijn. Dit artikel zal u ook vertellen wat er nodig is voor de behandeling en of er manieren zijn om de huidziekte te voorkomen.Wat is pyodermie?Pyodermie is een door bacteriën veroorzaakte huidinfectie, die zich onder andere manifesteert in de vorm ..

20-06-2019 Uitzicht: 44247

Oorontsteking bij Honden - wat helpt?

Oorontstekingen zijn bij honden helaas niet zeldzaam. Meestal gaat de ziekte gepaard met veel pijn voor het dier, alleen al daarom moet u er serieus mee omgaan.In deze bijdrage gaan we in op de verschillende oorzaken van oorontsteking bij honden en leggen we u uit welke symptomen kunnen optreden. Daarnaast leert u alles wat belangrijk is voor diagnose en behandeling.Deze symptomen wijzen op een oorontstekingHet is in principe bijna niet mogelijk dat u een oorontsteking bij uw hond niet opmerkt. ..

11-01-2018 Uitzicht: 43996

Het opsporen en behandelen van mijtenplagen bij Honden

Helaas is mijtenplaag een veelvoorkomend probleem bij honden, waar veel eigenaren mee te maken hebben. Mijten zijn spinachtigen en voeden zich voornamelijk met de dode huidcellen van hun gastheerdieren. Als een hond last heeft van een plaag met de vervelende parasieten, is dit vooral duidelijk te zien in de vorm van huid- en vachtproblemen. Hieronder leggen we uit hoe u een mijtenplaag bij uw hond kunt herkennen en behandelen. Soorten mijten die voorkomen bij honden Er zijn verschillende so..

29-05-2019 Uitzicht: 36703

Hoe u Artrose bij Honden Herkent en kunt Behandelen

Veel mensen weten uit eigen ervaring hoeveel artrose de kwaliteit van leven kan verminderen. Dit geldt natuurlijk ook voor honden, die net als mensen aan artrose kunnen lijden. Artrose komt veel voor bij honden. In principe kan het elke viervoeter raken. Bij sommige hondenrassen is het risico echter bijzonder hoog.Wat er gebeurt in het geval van artrose in de gewrichten van de hond, wat het veroorzaakt en welke symptomen kunnen optreden, leert u in het volgende. In dit artikel geven we u ook tip..

18-10-2017 Uitzicht: 36159

Maagtorsie bij Honden: Oorzaken en Preventiemaatregelen

Het thema maagtorsie zal wel eigenlijk bij iedere hondenbezitter een slecht gevoel oproepen. Want het gaat hierbij immers niet om een kleinigheid, maar om een levensbedreigende situatie.In dit artikel leert u hoe u een maagtorsie bij uw hond kunt herkennen en wat u in zo'n geval moet doen om zo zijn leven te redden.Bovendien leggen we u uit wat u kunt doen om het te voorkomen, zodat het nooit tot zo'n noodgeval komt.Wat is een maagtorsie eigenlijk?De benaming in het Latijn is "torsio ventriculi"..

12-01-2018 Uitzicht: 34975

Prednisolon voor Honden

Prednisolon of prednison is een synthetisch geproduceerd glucocorticoïde dat naast een immunosuppressief, ontstekingsremmend en anti-allergisch effect ook een immunosuppressief effect heeft.Prednisolon wordt niet alleen gebruikt in de menselijke geneeskunde, maar ook in de diergeneeskunde en wordt voorgeschreven aan honden met een grote verscheidenheid aan klachten.Toepassingsgebieden van Prednisolon bij hondenDe behandeling van honden met het glucocorticoïde prednisolon is door zijn werking ges..

18-07-2019 Uitzicht: 34733

IBD bij Honden: Oorzaken en Mogelijkheden van Behandeling

De afkorting IBD staat voor Inflammatory Bowel Disease. Het is een chronische darmontsteking. Als uw hond last heeft van IBD, kan dit gevoeld worden in de vorm van spijsverteringsproblemen, buikpijn en krampen. IBD komt vooral voor bij honden van middelbare leeftijd, maar kan ook bij jongere honden voorkomen. Helaas kan het niet volledig genezen worden. Met behulp van de juiste voeding kunnen de klachten van IBD met behulp van de juiste voeding onder controle worden gebracht met honden, hoe goe..

11-12-2018 Uitzicht: 34446

Verzwakt Immuunsysteem bij Honden: Oorzaken en wat werkelijk helpt

Net als bij mensen is een functionerend immuunsysteem natuurlijk ook uitermate belangrijk bij de gezondheid van uw hond. Als het verzwakt is, dan zijn ziektes het gevolg. In dit artikel leggen we u uit welke oorzaken er kunnen zijn voor een zwak afweersysteem. Bovendien leert u hoe u het immuunsysteem van uw trouwe vriend op een natuurlijke manier kunt versterken. Wat het immuunsysteem kan verzwakken De taak van het immuunsysteem is het lichaam te beschermen tegen schade door ziekteverwek..

07-12-2017 Uitzicht: 33200

Allergie bij Honden: Symptomen herkennen en behandelen

Net als wij mensen lijden honden vaak aan allergieën. Die kunnen de meest uiteenlopende oorzaken hebben en bij uw trouwe viervoeter heel onaangename klachten veroorzaken.In dit artikel leggen we u uit welke allergieën bij honden vooral voorkomen, aan welke symptomen ze te herkennen zijn en hoe ze behandeld kunnen worden.Wat is een allergie?Een allergie is eigenlijk een overreactie van het lichaam. Bij contact met een eigenlijk volkomen onschadelijke stof beoordeelt het organisme deze als een bed..

28-01-2018 Uitzicht: 31389

Apoquel voor Honden met allergische jeuk

Apoquel is een diergeneesmiddel dat de werkzame stof oclacitinib bevat en is verkrijgbaar in verschillende sterktes voor honden van verschillende gewichten. Het geneesmiddel wordt gebruikt bij de behandeling van honden met ernstige jeuk als gevolg van allergieën.Allergieën komen vaak voor bij hondenAllergieën zijn wijdverbreid bij honden en manifesteren zich bij aangetaste dieren vooral door massale huidproblemen. De daarmee gepaard gaande jeuk leidt ertoe dat de allergische viervoeters voortdur..

29-08-2019 Uitzicht: 31290

Haaruitval bij Honden verminderen: zo werkt het

Elke hond, afhankelijk van zijn ras, verliest elke dag een bepaalde hoeveelheid haar. Dit is normaal en geen reden tot ongerustheid. Meestal groeit er elke dag nieuw haar als vervanging.Het kan echter ook voorkomen dat het haarverlies het normale niveau overschrijdt, de vacht dunner wordt en er na verloop van tijd zelfs kale plekken ontstaan.Als dit het geval is, moet u op zoek gaan naar de oorzaak en de juiste tegenmaatregelen nemen. In dit artikel leert u wat overmatig haarverlies bij honden k..

19-10-2017 Uitzicht: 30433

Hondenvoer met een laag purine gehalte - wanneer heeft het zin

Er zijn verschillende redenen waarom een hond een laag-purine dieet moet worden gevoerd. Maar wat zijn purines, wat bevatten ze precies en wanneer moet je purinearm hondenvoer kopen? We zullen deze vragen hieronder beantwoorden. Wat is purine? Purine is een organische verbinding die belangrijk is voor de bouw van nieuwe cellen en genetisch materiaal bij zowel mensen als honden. Purines zijn te vinden in veel voedingsmiddelen. Hun aandeel is zeer hoog, vooral in slachtafval. Daarnaast bevatten..

29-03-2019 Uitzicht: 29439