info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Mogen honden appels eten?

Dürfen Hunde Äpfel essen

Appels staan bekend als gezond en zijn in Nederland al lang een van de populairste vruchten. Maar hoe zit het met honden? Mogen honden appels eten of is het beter ze deze vitaminerijke snack niet te voeren?


De meeste hondeneigenaars weten namelijk dat sommige voedingsmiddelen die voor ons mensen volkomen onschadelijk zijn, voor honden zeer giftig kunnen zijn. Lees hieronder of dit ook voor appels geldt en of uw hond er veilig van kan genieten.

Zijn appels een gezonde snack voor honden?

Het is algemeen bekend dat fruit deel uitmaakt van een evenwichtige voeding voor ons mensen en daarom zo mogelijk elke dag op het menu moet staan.


Honden hebben echter andere voedingsbehoeften. Als u uw viervoeter hetzelfde voedsel zou geven als uzelf, zouden problemen zoals voedselintoleranties en deficiëntieverschijnselen niet lang op zich laten wachten. Sommige voedingsmiddelen zijn zelfs giftig voor uw hond. Dit geldt overigens ook voor eigenlijk gezonde voedingsmiddelen zoals sommige soorten fruit en groenten.


Als u uw hond echter af en toe een stukje appel laat eten, hoeft u zich geen zorgen te maken dat dit een tekort aan voedingsstoffen of zelfs vergiftiging bij de viervoeter kan veroorzaken.

Appels voorzien uw hond van talrijke voedingsstoffen

Appels bevatten veel waardevolle voedingsstoffen waarvan ook honden kunnen profiteren. Daartoe behoren vitamine A en E, alsmede diverse B-vitaminen en kleinere hoeveelheden mineralen zoals magnesium of kalium.


Bovendien zijn appels rijk aan vezels, wat belangrijk is voor een gezonde spijsvertering. Ook al is het fruit natuurlijk niet geschikt als hoofdmaaltijd, toch kan uw trouwe viervoeter genieten van een stukje appel of twee. Als alternatief kunt u uw hond wat geraspte appel laten eten.

Mogen honden appels met schil eten?

Veel van de waardevolle voedingsstoffen in appels zitten in de schil, die uw hond zonder aarzelen kan eten. Was de appel echter grondig alvorens hem te eten om eventuele resten van bestrijdingsmiddelen en andere onzuiverheden te verwijderen.

Mogen honden appelmoes eten?

Wat voor appels geldt, geldt in principe ook voor appelmoes. Bedenk echter dat de meeste eindproducten naast appels onder meer een niet te onderschatten hoeveelheid suiker bevatten.


Als u uw hond appelmoes wilt laten eten, moet u dus de moeite nemen om het zelf te bereiden, waarbij u natuurlijk suiker en andere ongeschikte ingrediënten moet vermijden.

Laat uw hond alleen rijpe appels eten

Om spijsverteringsproblemen bij uw hond te voorkomen, mag u uw trouwe viervoeter alleen rijpe appels laten eten. Dit is natuurlijk geen probleem met in de winkel gekocht fruit.


Als u echter een appelboom in uw tuin hebt of als u tijdens het wandelen boomgaarden passeert, moet u, afhankelijk van het seizoen, oppassen dat uw hond geen onrijpe appels eet.

Waarom honden alleen appels zonder pit moeten eten

Appelkernen bevatten de cyanogene glycoside amygdaline, die in het lichaam wordt omgezet in het giftige blauwzuur. In tegenstelling tot het klokhuis van sommige andere vruchten, is het amygdalinegehalte in appelkernen zeer laag.


Om het zekere voor het onzekere te nemen, mag u uw hond alleen appels zonder pit laten eten. De vitaminerijke snack moet uw viervoeter immers niet alleen goed smaken, maar hem ook goed doen.

Niet elke hond verdraagt appels

De ervaring leert dat intolerantiereacties als gevolg van appels zeldzaam zijn bij honden. Toch kan het soms gebeuren dat een viervoeter de vrucht niet verdraagt en het eten ervan jeuk en roodheid van de huid veroorzaakt.


Als dit bij uw hond het geval is, moet u hem natuurlijk geen appels meer laten eten en hem in plaats daarvan een traktatie geven met fruit dat hij verdraagt of bijvoorbeeld een van de gezonde hondensnacks van Bellfor.

Bellfor Freeze-Snack

Appels voor honden - onze conclusie

Zoals u leest, is er over het algemeen niets mis mee om uw hond appels te laten eten. Zolang uw viervoeter het fruit lekker vindt, is het een gezonde en caloriearme snack die meestal goed wordt verdragen.


Overigens bevatten sommige producten in ons assortiment, zoals ons graanvrije natvoer voor honden, ook appels. Natuurlijk is fruit daar niet het hoofdingrediënt. Maar in kleine hoeveelheden rondt vers fruit, zoals appels, de smaak van het voer uitstekend af en helpt uw hond te genieten van zijn licht verteerbare maaltijd.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften
watsapp-button-icon
bellfore motive