info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Incontinentie bij Honden: alles Wat Belangrijk is aan Blaaszwakte

Incontinentie bij Honden

Incontinentie is niet ongewoon bij honden. In veel gevallen heeft de blaaszwakte invloed op oude honden. Het kan echter net zo goed zijn dat ook jongere dieren worden getroffen. Hieronder leest u wat de oorzaken van incontinentie bij honden kunnen zijn en hoe u uw huisdier kunt helpen.

Mogelijke oorzaken van hondenincontinentie

Als een hond last heeft van incontinentie, kan dit verschillende redenen hebben. In weze gaat het om de leeftijd, castratie van de viervoeter, verschillende ziektes of gewoonweg opwinding.

Oude honden hebben vaak een zwakke blaas

Het natuurlijke verouderingsproces stopt niet eens bij honden. Vroeg of laat krijgt elke viervoeter te maken met bepaalde leeftijdsgebonden problemen. Blaaszwakte is er maar één van.


Als een oude hond last heeft van incontinentie, komt dat meestal doordat de spieren en het bindweefsel in de loop van de tijd steeds zwakker worden. Hierdoor kan de sluitspier van de viervoeter niet meer goed functioneren en kan de hond uiteindelijk incontinent worden.


In veel gevallen kunnen oude honden met blaasproblemen worden geholpen met medicijnen. Een volledige genezing van leeftijdsgebonden incontinentie is echter niet mogelijk.

Incontinentie na sterilisatie

Naast seniliteit kan castratie ook verantwoordelijk zijn voor blaaszwakte bij honden. In de regel worden vooral gecastreerde teven getroffen.


De precieze oorzaak is nog onduidelijk. Er lijkt echter een verband te bestaan tussen de veranderingen in de hormoonhuishouding en de obstructie van de plasbuis.


Als de hormonen afwezig zijn door het verwijderen van de eierstokken tijdens de castratie, kan dit ertoe leiden dat de teef na verloop van tijd incontinent wordt. Meestal worden grotere rassen getroffen door incontinentie na castratie.

Een verhoogd risico op urine-incontinentie als gevolg van castratie bestaat onder andere bij de volgende honden:

Ziekten als trigger voor blaaszwakte bij honden

Naast ouderdom en castratie zijn sommige hondenziekten ook mogelijke oorzaken van blaaszwakte bij de hond. In dit geval spreekt men van secundaire incontinentie.


Aangezien sommige van deze ziekten zeer ernstige gevolgen kunnen hebben voor uw hond, moet u blaaszwakte niet licht opvatten als een mogelijk symptoom en zo snel mogelijk met uw huisdier naar de dierenarts gaan.

Met name de volgende gezondheidsproblemen kunnen leiden tot incontinentie bij honden:

Urineren van opgewonden honden

Het is heel goed mogelijk dat een hond uit opwinding wat urine afvoert. Vooral jonge honden hebben last van deze vorm van blaaszwakte. In de regel is het geen reden tot bezorgdheid. Als het probleem zich voortdurend voordoet, kan een hondentrainer helpen om het gedrag van de jonge hond te veranderen.

Behandel incontinentie bij honden

Als uw hond last heeft van incontinentie, is een bezoek aan de dierenarts meestal onvermijdelijk. Dit geldt vooral als er naast de blaaszwakte, die hoogstwaarschijnlijk door een ziekte wordt veroorzaakt, nog andere symptomen zijn.


De dierenarts kan uw huisdier onderzoeken, de exacte oorzaak van de zwakke blaas achterhalen en, afhankelijk van de diagnose, passende behandelingsmaatregelen vaststellen.


Of en hoe de incontinentie van uw hond kan worden genezen, hangt grotendeels af van de oorzaak. In principe is de eerste prioriteit de behandeling van elke onderliggende ziekte. Als dit lukt, zal de blaaszwakte snel weer verdwijnen.


Als het een bijwerking is van sterilisatie, kunnen bijvoorbeeld hormoontabletten helpen. In geval van een aangeboren misvorming van de urineleiders kan een operatie onder bepaalde omstandigheden noodzakelijk zijn.


Bij honden waarvan de blaas is aangetast door een bacteriële infectie zal de dierenarts echter een behandeling met antibiotica overwegen.

Bellfor Nierkracht voor honden met blaaszwakte

Naast de behandeling door de dierenarts is het in veel gevallen zinvol om incontinente honden te ondersteunen met geschikte voedingssupplementen.


Met Bellfor Nierkracht hebben we precies het juiste product voor dit doel. Bellfor Nierkracht bevat een speciaal mengsel van geselecteerde kruiden die het natuurlijke ontgiftingsproces van de nieren stimuleren.


Dit licht verteerbare voedingssupplement helpt de nieren te ontlasten en mogelijke schade aan dit vitale filterorgaan te voorkomen. Op deze manier kan Bellfor Nierkracht problemen met de urinewegen, zoals blaasontsteking of incontinentie, helpen tegengaan.

Soms kunnen alleen luiers helpen bij incontinentie

Helaas kan incontinentie bij honden niet altijd succesvol worden behandeld. Als er geen chirurgische of medicamenteuze behandeling mogelijk is, kan het dragen van luiers onvermijdelijk zijn.


Vooral bij oude honden is een operatie vaak niet aan te raden vanwege de belasting van het lichaam, dus een hondenluier in de juiste maat is een goed alternatief.

Onze conclusie over het onderwerp incontinentie bij honden

Blaaszwakte is een wijdverbreid probleem dat niet alleen puppy's en oude honden treft. Vooral bij teven kan incontinentie het gevolg zijn van bijvoorbeeld sterilisatie. Daarnaast kunnen een aantal hondenziekten ook een trigger zijn.


Als u merkt dat uw hond last heeft van een zwakke blaas, raden wij u daarom aan om zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. Met een beetje geluk kunnen de problemen vrij snel worden opgelost met de juiste maatregelen.


Het aanvullen van de blaas van uw hond met Bellfor Nierkracht kan een nuttige ondersteuning zijn voor de veterinaire behandeling van de blaaszwakte van uw hond.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
130.79 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
163.55 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive