info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Het spotten van brandend maagzuur bij Honden en de natuurlijke behandeling ervan

Het spotten van brandend maagzuur bij Honden

Net als mensen kunnen ook honden last hebben van maagzuur. De bijbehorende klachten zijn uiterst onaangenaam voor onze viervoeters en moeten daarom niet onopgemerkt blijven.


In het volgende leggen wij u uit, wat bij de hond brandend maagzuur kan veroorzaken en met welke symptomen het zich doet opvallen. Ook komt u te weten welke behandeling en preventieve maatregelen zinvol zijn.

Hoe ontwikkelt brandend maagzuur zich bij honden?

Normaal gesproken bereikt het voedsel de maag via de slokdarm, waar de afbraak van het voedsel begint. Een sluitspier voorkomt dat de maaginhoud in de slokdarm terechtkomt.


Als deze sluitspier echter verzwakt is, bijvoorbeeld als gevolg van bijvoorbeeld maagzuurvergiftiging, kan hij zijn eigenlijke functie niet meer vervullen. Als gevolg daarvan vloeien de voedsel pasta en maagzuur terug in de slokdarm en lijdt de hond aan maagzuur.

Mogelijke oorzaken van maagzuur bij honden

Naast een fundamentele verzwakking van de sluitspier bij de maagingang, kan brandend maagzuur bij honden door verschillende andere factoren worden veroorzaakt of in ieder geval bevorderd.


Deze omvatten hormonale onevenwichtigheden en buitensporige stress waarmee de viervoeter te maken heeft. Daarnaast is maagzuur bij honden vaak een teken van gastritis.


Daarnaast heeft vooral het dieet een grote invloed op de gezondheid van de maag. Naast grote porties kunnen een verkeerde samenstelling en onvoldoende kwaliteit van het voer problemen veroorzaken zoals brandend maagzuur bij honden.

Het detecteren van brandend maagzuur bij honden

Helaas kan uw hond u niet vertellen dat hij last heeft van maagzuur. Dit en de niet-specifieke symptomen, die ook op veel andere klachten kunnen wijzen, maken het soms moeilijk om brandend maagzuur bij de hond te detecteren.

Onder andere de volgende symptomen kunnen een teken van maagzuur zijn:

  • Overmatig eten van gras
  • Overdreven likken van zichzelf en omgeving
  • Hoesten en slikken
  • Regelmatig braken
  • Ongemak bij het inslikken
  • Veelvuldig boeren
  • Intensief kauwen
  • Sterke speekselvorming

Honden met maagzuur moeten naar de dierenarts gaan

In het geval van de genoemde symptomen adviseren wij u een afspraak te maken met een dierenarts. Het is immers heel goed mogelijk dat de symptomen niet veroorzaakt worden door min of meer onschadelijk brandend maagzuur, maar door een ernstige hondenziekte.


Of dit het geval is en of er passende maatregelen nodig zijn, kan echter alleen een deskundige u met zekerheid zeggen.


Naast een gesprek met u en een algemeen onderzoek van de viervoeter kan de dierenarts een gastroscopie en een slokdarm endoscopie uitvoeren om het probleem tot op de bodem uit te zoeken.

Drinken kan maagzuur bij honden verminderen

Drinken kan maagzuur bij honden verminderen

Om het maagzuur van uw hond te verlichten, moet u ervoor zorgen dat uw viervoeter voldoende drinkt. Het water verdunt het maagzuur en kan het ongemak van uw hond helpen verminderen.


Indien nodig kunt u uw hond in plaats van water kruidenthee geven. Dit kan ook helpen om de maag van de viervoeter te kalmeren.

Honden met brandend maagzuur eten vaak gras

Honden met brandend maagzuur eten vaak gras. Dit helpt hen om het maagzuurniveau te reguleren en kan vaak helpen om de symptomen van het dier te verlichten.


Als u merkt dat uw hond gras eet tijdens het wandelen, laat hem dat dan doen. Zorg er echter voor dat de voeding van het gras niet de overhand krijgt en dat uw viervoeter zich beperkt tot plaatsen waar geen risico is op blootstelling aan pesticiden of andere schadelijke stoffen.

Tegengaan van brandend maagzuur bij honden door middel van voeding

Als u het maagzuur bij uw hond permanent wilt tegengaan, is het juiste dieet van essentieel belang. De voeding van de viervoeter moet zo licht verteerbaar mogelijk zijn en mag geen ongeschikte ingrediënten bevatten.


Vooral kunstmatige additieven en een hoog tarwepercentage kunnen leiden tot intoleranties bij uw hond en vroeg of laat bijdragen aan brandend maagzuur en tal van andere klachten.


Door bij de aankoop van levensmiddelen te letten op een goede kwaliteit en een laag koolhydraatgehalte kunnen deze gevolgen vaak vanaf het begin worden vermeden en kunnen bestaande klachten op betrouwbare wijze worden verholpen.


Daarnaast adviseren wij honden met brandend maagzuur zich te onthouden van grote porties en in plaats daarvan het dagelijkse voedselrantsoen over meerdere kleine maaltijden te verdelen.

Bellfor - niet alleen voor honden met brandend maagzuur een goede keuze

Als u het welzijn en de spijsvertering van uw hond wilt ondersteunen en klachten zoals brandend maagzuur effectief wilt voorkomen, zijn Bellfor-producten de juiste keuze.


In ons assortiment vindt u alleen natuurlijk hondenvoer zonder tarwe. Of het nu gaat om koolhydraatarm natvoer, graanvrij droogvoer of hypoallergeen hondenvoer met insectenproteïne - met Bellfor bent u zeker van een gezond en soortaangepast dieet voor uw viervoeter.


Ons speciale voedingsconcept biedt voor elke leeftijd en elk ras de juiste oplossing. Bellfor hondenvoer bevordert de gezondheid en het welzijn van uw viervoeter vanaf jonge leeftijd en is de perfecte keuze, niet alleen voor honden met maagzuur.

Natuurlijke hulp tegen maagzuur bij honden

Naast ons gezonde hondenvoer met insectenproteïne raden wij u aan om het maagzuur bij uw hond tegen te gaan met Shiimun Gastro.


Shiimun Gastro is een natuurlijk voedingssupplement voor honden. Het poeder bevat shiitake, ook wel bekend als de koning van de medicinale paddenstoelen, en geselecteerde andere ingrediënten waarmee u de spijsvertering van uw hond kunt ondersteunen en zijn maagzuur kunt tegengaan.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

41.86 EUR
167.43 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
15.69 EUR
196.13 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
26.16 EUR
217.98 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
13.08 EUR
261.68 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
59.62 EUR
52.86 EUR
12.24 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
38.70 EUR
33.54 EUR
12.2 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
54.38 EUR
37.51 EUR
14.16 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive