info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
100 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Gehydrolyseerd Hondenvoer en mogelijke Alternatieven voor allergische Honden

Voerallergieën zijn wijdverspreid bij honden. Ze leiden tot huidproblemen en spijsverteringsproblemen en moeten niet te licht worden genomen door hondenbezitters.

Veel fabrikanten bieden zogenaamde gehydrolyseerde hondenvoer voor honden met voedselallergieën aan. Dit artikel zal u precies vertellen wat dit is, waarom het niet altijd een goede keuze is en wat wij u in plaats daarvan aanbevelen.

Oorzaken van voederallergieën bij honden

De allergie-experts

De enige manier om van de symptomen van een allergie af te komen, is het consequent vermijden van contact met het betreffende allergeen. Aangezien voerallergieën meestal worden veroorzaakt door bepaalde eiwitten in het voer, is het noodzakelijk om over te schakelen op een beter getolereerde eiwitbron.

Naast tarwe zijn met name rundvlees en zuivelproducten eiwitbronnen die vaak tot allergieën en aanverwante problemen bij honden kunnen leiden.

Naast de overschakeling op alternatieve eiwitbronnen zoals paard of lam, wordt gehydrolyseerd hondenvoer vaak aanbevolen voor de behandeling van voederallergieën.

Wat is gehydrolyseerd hondenvoer?

Gehydrolyseerd hondenvoer bevat eiwitten waarvan de moleculen door middel van hydrolyse zijn afgebroken tot kleinere componenten. Door de afbraak is het lichaam van de hond niet meer in staat om de eiwitten in zijn voeding te herkennen als vreemde en potentieel allergene stoffen.

Op deze manier moet het gehydrolyseerde hondenvoer een allergische reactie voorkomen.

Het maakt overigens niet uit welke eiwitbron het is. De reden hiervoor is dat de eiwitmoleculen zodanig zijn afgebroken dat een hond die allergisch is voor bijvoorbeeld vee, zeker gehydrolyseerde rundereiwitten kan innemen.

Gehydrolyseerd hondenvoer heeft verschillende nadelen

Wat in eerste instantie overtuigend en zinvol klinkt, heeft in de praktijk een aantal nadelen. Gehydroliseerd hondenvoer is daarom geenszins het wondermiddel tegen voedselallergieën, zoals het vaak wordt afgebeeld.

Door de eiwitten in het voer kunstmatig te splitsen, wordt het organisme van de hond ontlast van werk waarvoor speciale enzymen verantwoordelijk zijn tijdens de spijsvertering.

Bovendien worden de microdeeltjes in het eiwit vaak vernietigd tijdens de hydrolyse. Bovendien smaakt gehydrolyseerd eiwit zeer bitter. Gehydrolyseerd hondenvoer zou dus praktisch niet eetbaar zijn zonder het gebruik van kunstmatige smaak- en smaakstoffen.

Daarnaast worden vaak inferieure eiwitbronnen zoals soja gebruikt en bevat het voer vaak grote hoeveelheden koolhydraten.

Gehydrolyseerd hondenvoer bestrijdt de oorzaken niet

Samenvattend kan gezegd worden dat gehydrolyseerd hondenvoer de basisoorzaken van de voerallergie van de hond niet bestrijdt. In plaats daarvan wordt in principe gewoon geprobeerd het organisme van de viervoeter te misleiden met gespleten, deels minderwaardige eiwitten.

Dit kan met een beetje geluk werken en de symptomen van allergieën verlichten. Het voeren van gehydrolyseerd hondenvoer heeft echter weinig te maken met een soortelijk aangepast dieet dat het lichaam van de gevoelige hond optimaal voedt.

Ons alternatief voor gehydrolyseerd hondenvoer

Hond Menu Insekten

Natuurlijk zijn we ons ook bewust van het feit dat voederallergieën bij honden een steeds vaker voorkomend probleem zijn. Wij zijn er echter van overtuigd dat de voeding van deze dieren even goed moet zijn als die van hun gezonde tegenhangers.

Daarom hebben we, ondanks de ongetwijfeld grote vraag, besloten om geen gehydrolyseerd hondenvoer in ons assortiment op te nemen en trouw te blijven aan onze hoge kwaliteitsnormen.

Insecteneiwit voor voedingsgevoelige honden

Met ons hondenvoer met insecteneiwit (van de larven van de zwarte soldaatvlieg) bieden wij het ideale alternatief voor honden die lijden aan intoleranties of voedselallergieën.

Hoewel insecten als eiwitbron waarschijnlijk enige gewenning nodig lijken te hebben, kunt u op onze hypoallergene hondenvoeding rekenen voor een aantal voordelen:

  • De larven van de zwarte soldaatvlieg overtuigen als hoogwaardige eiwitbron.
  • Het insecteneiwit heeft een complex aminozuurprofiel en is goed verteerbaar.
  • We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige additieven.
  • Omdat de insecten niet ziek worden, worden er geen antibiotica gebruikt in het kweekproces.

Succes bewijst dat we gelijk hebben

Regelmatig krijgen we positieve feedback van eigenaren die ons hypoallergene hondenvoer met insecteneiwit op hun honden hebben getest. Zelfs schijnbaar hopeloze gevallen verdragen de ongewone eiwitbron zeer goed en hebben sinds de verandering geen problemen meer met hun voedselallergie.

Nat voedsel, droogvoer en snacks

Poeder Haut und Fell

Ons assortiment omvat geëxtrudeerd en koudgeperst droogvoer en natvoer met insecteneiwit. U vindt er ook lekkere hondensnacks en natuurlijke voedingssupplementen, waarbij we ook vertrouwen op de goed getolereerde eiwitleverancier.

Dit geeft u de mogelijkheid om de voeding van uw hond volledig af te stemmen op zijn of haar behoeften zonder dat u hoeft in te leveren op de kwaliteit of de ingrediënten van zijn of haar voeding.

Gehydrolyseerd hondenvoer - onze conclusie

Gehydroliseerd hondenvoer zou een goede keuze zijn voor voedselallergieën. Het noodzakelijke verwerkingsproces en de inferieure ingrediënten maken het echter niet echt een aan te bevelen alternatief voor honden die gevoelig zijn voor voeding.

In plaats daarvan raden wij u aan om de voorkeur te geven aan ons assortiment hypoallergene insecteneiwitvoer voor honden. De combinatie van een hoogwaardige, licht verteerbare eiwitbron en natuurlijke ingrediënten is ideaal voor een soortelijk afgestemd dieet dat uw hond van alle noodzakelijke voedingsstoffen voorziet.

Maar het beste is om zelf research te doen en u aan te sluiten bij de talloze eigenaren die er met onze producten in geslaagd zijn om de voedselallergie van uw hond onder controle te krijgen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed

Aanbevolen producten

5.22 EUR
52.23 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
30.99 EUR
7.75 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
4.29 EUR
10.73 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive