info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Duitse Korthaar: Hondenvoer en rasportret

Banner met Duitse Korthaar

De Duitse Korthaar is een groot hondenras uit Duitsland. De klassieke jachthonden worden door de FCI ingedeeld in groep 7, sectie 1.1 (continentaal gerichte honden).


De volgzame viervoeters kenmerken zich onder andere door een hoge bewegingsdrang en een uitstekend reukvermogen. Als gezelschapshond houden is theoretisch mogelijk, maar in de praktijk eerder een uitzondering.

Duitse Korthaar

Herkomst van de Duitse Korthaar

De Duitse Korthaar is een Duits hondenras, dat afkomstig is van de oude Duitse kortharige pointers. Deze werden onder andere gekruist met verschillende hondenrassen, zowel Pointers als de Bracco Italiano.


De rasstandaard van de Duitse Korthaar werd voor het eerst vastgesteld in 1879. Destijds waren echter nog vrij sterke dieren gewenst, terwijl de inmiddels typische lichaamsbouw pas later in het kader van de fokkerij werd gepromoot.

Kenmerken van de Duitse Korthaar

De levensverwachting van de Duitse Korthaar is ongeveer 12 tot 14 jaar. Teefjes bereiken een schouderhoogte van 58 tot 63 cm. Reutjes zijn meestal wat groter met 62 tot 66 cm. De rasstandaard geeft geen exacte informatie over het gewicht. In de regel is dit echter tussen 25 tot 35 kilogram.


De Duitse Korthaar heeft een evenwichtige en atletische bouw. Zowel de loop als de rug zijn recht. Zijn houding is rechtop. De kop van de Duitse Korthaar heeft een lange en brede snuit en een matige stop. De hoog geplaatste oren hangen dicht bij het hoofd.


De korte vacht van de Duitse Korthaar is dicht en hard. De rasstandaard laat verschillende kleurvariaties toe zoals zwart, zwarte schimmel, bruin, bruine schimmel en ook wit. Alle kleuren kunnen vlekken en strepen vertonen.

Duitse Korthaar: karakter en temperament

De Duitse Korthaar is een volgzame en hardwerkende hond. Hij wordt beschreven als evenwichtig, stabiel en betrouwbaar. Naast zijn jachtinstinct is ook zijn beschermend instinct zeer onderscheidend. Dit maakt hem een zeer betrouwbare waakhond weg van de jacht. 


Eigenaren moeten tegelijkertijd sterk en gevoelig zijn. Als dit lukt, blijkt de Duitse Korthaar een vriendelijke en makkelijk te hanteren hond te zijn, die een hechte band met zijn baasje opbouwt.

Kenmerken van de Duitse Korthaar

De Duitse Korthaar is een veelzijdige jachthond die een buitengewoon grote bewegingsdrang heeft en altijd genoeg activiteit nodig heeft. Bij de jacht zijn zijn goede reukzin en zijn vermogen om te apporteren van groot nut.


In Duitsland wordt de Duitse Korthaar nog steeds voornamelijk gebruikt als jachthond. Veel fokkers verkopen hun puppy's uitsluitend aan jagers. In Noord-Europa wordt de Duitse Korthaar ook gedeeltelijk als sledehond gebruikt.


Zijn belang als gezinshond is echter klein. Toch is het met de juiste ervaring en voldoende bezetting heel goed mogelijk om een betrouwbare en kindvriendelijke metgezel van de Duitse Korthaar te maken.

De volgende activiteiten zijn onder andere geschikt voor een Duitse Korthaar:

  • Speurwerk
  • Mantrailen
  • Apporteren
  • Dummy training

Duitse Korthaar: ziekten

De Duitse Korthaar wordt beschouwd als een robuust ras. Als de dieren afkomstig zijn van een serieuze fokkerij, is er normaal gesproken geen aanleg voor rasgebonden ziekten. 


Echter, zoals de meeste grote rassen, kan de Duitse Korthaar onder bepaalde omstandigheden lijden aan gewrichtsziekten zoals heupdysplasie of een levensbedreigende maagtorsie


Dieren die voor de jacht worden gebruikt, moeten ook tegen hondsdolheid worden gevaccineerd en tegen parasieten worden beschermd. De oren van de Duitse Korthaar zijn bijzonder gevoelig en worden vaak aangevallen door oormijten. rennende hond

De juiste voeding voor de Duitse Korthaar

Een op de soort afgestemde voeding is van levensbelang voor het welzijn en de gezondheid van de Duitse Korthaar. In dit verband is het niet alleen belangrijk om de juiste hoeveelheid voer te garanderen, maar ook om een hoge kwaliteit van het voer te waarborgen.


De energiebehoefte van de Duitse Korthaar is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, gewicht en mate van activiteit van de viervoeters. Een hoge kwaliteit en een optimale voorziening van voer kan worden gewaarborgd door de aankoop van Bellfor hondenvoer.


Voor uw Duitse Korthaar bevelen wij de producten uit ons Premium Pur assortiment aan of ons koudgeperste droogvoer zonder granen.

Bovendien kunnen de volgende producten nuttig zijn:

Met het Bellfor voedingsconcept kiest u voor hoogwaardige producten met natuurlijke ingrediënten in voedingskwaliteit en ondersteunt u de gezonde ontwikkeling van uw Duitse Korthaar van jongs af aan.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

39.49 EUR
3.95 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive