info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Dogscooting: op de weg met de Hondenscooter

Dogscooting

Dogscooting is een vorm van hondensport waarbij de hondengeleider door zijn viervoetige vriend op een scooter, de zogenaamde Dogscooter, wordt voortgetrokken. De hondensport is ideaal voor eigenaren die hun tijd graag buiten doorbrengen en is de laatste jaren steeds populairder geworden.


Hieronder leest u precies hoe het Dogscooting in zijn werk gaat, welke hondenrassen daarvoor geschikt zijn en welke uitrusting u naast een Dogscooting nodig heeft. Daarnaast leggen we uit hoe u uw hond optimaal kunt ondersteunen met de juiste voeding bij het trekken van de hondenslee.

Wat is Dogscooting?

Hondenslepen is wanneer de hond zijn baasje achter zich aan trekt, staande op een speciale scooter. Hiervoor wordt de hond met een harnas en een treklijn aan de scooter gekoppeld. Eén of twee dieren kunnen worden vastgebonden. De taak van de hondengeleider is om de hond met de juiste commando's te sturen.


Daarnaast moet hij natuurlijk volledige fysieke inspanning leveren, bijvoorbeeld om de hondenscooter veilig door de bochten te rijden.


In de meeste gevallen wordt er in de overgangsperiode of (mits het niet te warm is) in de zomermaanden op de hondsdolheid geschoten. Een met winterbanden uitgeruste Dogscooting kan echter ook door de sneeuw worden getrokken en is daarom ideaal voor een welkome afwisseling in het dagelijkse leven van sledehonden.


Hoewel het Dogscooting door de meeste eigenaren wordt beschouwd als een pure vrijetijdsbesteding, is er ook de mogelijkheid om het wat serieuzer te nemen en deel te nemen aan wedstrijden.

De juiste accessoires voor Dogscooting

Als u uw hond wilt uitproberen op Dogscooting, dan heeft u in de eerste plaats een hondenscooter nodig. Dit is een scooter die speciaal is ontworpen voor deze vorm van hondensport, is uitgerust met twee remmen en maakt het mogelijk om zo veilig mogelijk te rijden.


Een gewone scooter is geen adequate vervanging voor een echte hondenscooter en is niet geschikt om door een hond te worden getrokken.


Naast uw hondenscooter heeft u een stevig hondentuigje van de juiste maat nodig en een elastische treklijn om uw hond voor de scooter te trekken tijdens het stappen. Voor uw eigen veiligheid raden wij u ook aan een helm en stevige schoenen te dragen.

Waarom de hondenscooter een goede manier is om uw hond bezig te houden

Waarom de hondenscooter een goede manier is om uw hond bezig te houden

In termen van aantallen zijn honden na katten het meest populaire huisdier in Duitsland. Voor veel eigenaren is hun viervoeter een trouwe vriend en een volwaardig lid van de familie. In principe is dit natuurlijk niet slecht. De meeste honden werden echter oorspronkelijk gefokt voor een zeer specifiek doel, wat vandaag de dag nog steeds te zien is aan hun karakter en behoeften.


Bij veel gezinshonden wordt dit aspect echter verwaarloosd in hun verzorging. De dieren worden niet genoeg bewogen en bezet, wat op den duur zelfs tot gedragsproblemen kan leiden.


Hondensport is een goede mogelijkheid om dit te vermijden en de gezinshond ten volle te benutten op een manier die past bij de soort. Zo kunnen rennende viervoeters zich met de Dogscooting bijvoorbeeld goed uitputten, terwijl meesteres en/of maîtresse op de hondenscooter altijd de controle houden.

Welke honden zijn geschikt voor Dogscooting?

Dogscooting zijn in principe geschikt voor een groot aantal hondenrassen die graag rennen. Want de hondensport is niet alleen voorbehouden aan Husky's en andere bekende sledehonden zoals de Samojeed.


Maar je viervoeter zou je fysiek achter je aan moeten kunnen trekken op een hondenscooter. Een Jack Russell Terrier kan bijvoorbeeld nauwelijks genoeg beweging krijgen, maar is door zijn kleine formaat niet geschikt voor het trekken van ladingen.


In principe kun je ervan uitgaan dat honden die graag willen rennen en ongeveer 20 kilo of meer wegen, geschikt zijn voor Dogscooting. Afhankelijk van hoeveel je zelf op de weegschaal zet, inclusief de dogscooter, kan deze waarde iets hoger liggen.

Naast de klassieke sledehonden zijn de volgende rassen ook geschikt voor Dogscooting:

De Dogscooter is alleen iets voor gezonde honden

Naast de rasspecifieke vaardigheden, moet u zich er natuurlijk van bewust zijn dat het Dogscooting voor uw viervoetige vriend een niet te onderschatten inspanning inhoudt. Een perfecte gezondheid is dus verplicht voor het aanspannen van de hondenscooter.


In het bijzonder mag uw hond niet lijden aan gewrichtsaandoeningen zoals artrose of problemen met het hart- en vaatstelsel. In geval van twijfel raden wij u aan een dierenarts te bezoeken en uw viervoeter te laten onderzoeken voor de eerste rit op de hondenscooter.


Bij dieren jonger dan 18 maanden moet u over het algemeen Dogscooting vermijden. Aangezien het bewegingsapparaat van uw hond zich nog niet heeft ontwikkeld, kan het ergste dat kan gebeuren is dat een te vroege belasting kan leiden tot blijvende schade.

Natuurlijke verzorging met Bellfor Potenbeschermings Zalf

Hoewel de tochten met de hondenscooter meestal over relatief zachte veld- en bospaadjes lopen, kan het lopen van langere afstanden soms leiden tot pijnlijke of gescheurde poten. Dit geldt vooral als er bijvoorbeeld veel kleine stenen op de baan liggen.


Voor een effectieve verzorging van de poten van uw hond die gespannen zijn geraakt door het schoppen van de hond, raden wij u daarom aan om Bellfor Potenbescherming te gebruiken.


De rijke zalf met natuurlijke ingrediënten zoals insectenvet, bijenwas en sheaboter hydrateert en is ideaal voor de behandeling van kleine scheurtjes in de huid.

Dogscooting en een voeding naar behoefte

Hoe belangrijk de werkdruk die veroorzaakt wordt door Dogscooting ook is voor uw hond, het belang van een voeding die voldoet aan de behoeften van uw hond is ook zeer groot. Omdat de fysieke belasting leidt tot het feit dat uw viervoeter speciale behoeften heeft met betrekking tot zijn voeding.


Het regelmatig trekken van de hondenscooter resulteert onder andere in een verhoogde energiebehoefte. Om dit te dekken adviseren wij ons glutenvrije Bellfor Premium PUR Aktiv droogvoer met een hoog gehalte aan vis en vlees en licht verteerbare koolhydraten uit maïs en rijst.

Daarnaast is het zinvol om uw dagelijkse voeding aan te vullen met de volgende producten:

  • Bellfor Fitness Reepje bieden uw viervoeter de ideale mix van vetten en koolhydraten om hem te voorzien van energie voor langdurige stress.
  • Bellfor Fitness Poeder ondersteunt uw hond, die actief is tijdens de hondensport, met extra aminozuren en vitaminen en mineralen tijdens de regeneratie en helpt zijn prestaties op peil te houden.
  • Bellfor Gewrichten & Botten with Ovopet beschermt de gewrichten van uw hond met belangrijke voedingsstoffen en gaat schade aan het bewegingsapparaat door het trekken van de hondenscooter tegen.
Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

39.49 EUR
3.95 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.92 EUR
52.31 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
20.33 EUR
184.8 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive