info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De hond wassen: hoe vaak en waarmee?

Voor ons mensen is het heel natuurlijk om elke dag een bad te nemen of te douchen. Veel hondenbezitters zijn dan ook van mening dat hun viervoeter ook zo regelmatig mogelijk in bad moet.


In de praktijk blijkt dit echter een slecht idee te zijn. Te vaak wassen kan zelfs schadelijk zijn voor uw hond. Waarom dat zo is, hoe vaak u uw hond in bad moet doen en waar u nog meer op moet letten bij de verzorging van uw trouwe viervoeter, wordt hieronder uitgelegd.

Is het toegestaan om honden in bad te doen?

Hund baden

Allereerst moet u zich ervan bewust zijn dat honden in principe niet hoeven te baden. Hun huid en vacht zijn bedekt met een beschermende laag talg en vet. Dit kan worden beschadigd door vaak wassen, waardoor onder meer huidparasieten en huidschimmels zich bij honden gemakkelijker kunnen verspreiden.


We weten echter allemaal dat de meeste viervoeters zich niet schamen om tijdens een wandeling door de modder te rollen of door plassen te rennen. Een vuile vacht is dan ook niet ongewoon en zware vervuiling kan er niet altijd gemakkelijk uitgekamd of met een vochtige doek afgewassen worden.


Als u uw viervoeter niet op een andere manier schoon kunt krijgen, kunt u hem in dit geval ook in bad doen. Baden moet echter een uitzondering blijven en mag alleen worden uitgevoerd met verzorgingsproducten die geschikt zijn voor honden.

De hond in bad doen: hoe vaak is nuttig?

Als algemene regel geldt dat u uw hond zo weinig mogelijk moet baden en zo vaak als nodig is. Als bestaande onzuiverheden uit de vacht kunnen worden verwijderd met een vochtige doek of borstel, raden we u aan de vachtverzorging daartoe te beperken.


Als een grondige reiniging niet kan worden vermeden, moet u proberen uw hond hooguit om de veertien dagen in bad te doen. Zo krijgt de beschermende laag van talg en vet de tijd om te regenereren.


In de winter is het zelfs zinvol om honden nog minder vaak in bad te doen, omdat het koude en vochtige weer hun huid al genoeg belast. Dit geldt vooral voor hondenrassen met een zeer korte vacht.

Wanneer is het toegestaan om puppy's in bad te doen?

De huid van puppy's is bijzonder gevoelig. In de eerste levensmaanden raden we u daarom over het algemeen aan uw kleine viervoeter niet in bad te doen. Het is pas mogelijk om puppy's te baden vanaf de leeftijd van drie maanden.


Net als bij volwassen honden moet baden natuurlijk een uitzondering zijn voor jonge dieren. Bovendien moet u waarschijnlijk bijzonder geduldig zijn met uw puppy tijdens zijn eerste badervaringen en voorzichtig te werk gaan om de viervoeter niet bang te maken.

De hond goed wassen

Als u uw hond in bad wilt doen, zijn er een paar dingen om te overwegen. Het geheel mag immers niet onnodig belastend zijn, niet alleen voor de huid en de vacht, maar ook voor de viervoeter zelf.

Houd de volgende punten in gedachten wanneer u uw hond in bad doet:

  • Hoewel u zelf een warm bad misschien op prijs stelt, moet u uw hond altijd alleen met lauw water baden.
  • Gebruik alleen hondenshampoo en was uw viervoeter nooit met uw eigen douchegel of shampoo.
  • Maak de vacht van uw hond nat en masseer de shampoo grondig in zonder iets in zijn ogen te krijgen.
  • Spoel de vacht van de viervoeter grondig uit en droog hem aan het eind voorzichtig af met een zachte handdoek.
  • Na het baden heeft uw hond natuurlijk uitgebreid lof en een kleine beloning in de vorm van lekkere hondensnacks verdiend.

Hond wil niet in bad

Niet elke viervoeter is enthousiast om in bad te gaan. Als dit voor uw hond geldt, moet u hem er langzaam aan laten wennen en ervoor zorgen dat het baden zo ontspannen en aangenaam mogelijk voor hem is.


Voor bijzonder kleine dieren en jonge honden kan het ook helpen om ze niet in de grote badkuip te baden en in plaats daarvan een babybadje aan te schaffen of, indien nodig, de veel kleinere douche- of wasbak te gebruiken om de hond te baden.

Onze tip: hondenshampoo van Bellfor

Het is zeer belangrijk dat u alleen speciale hondenshampoo gebruikt om uw hond te wassen. Uw eigen lichaamsverzorgingsproducten bevatten namelijk vaak ingrediënten die schadelijk kunnen zijn voor de huid van uw trouwe viervoeter.


Voor een huidvriendelijke reiniging adviseren we u Bellfor hondenshampoo te gebruiken wanneer u uw hond baadt. Onze shampoo bevat geen kunstmatige geurstoffen of andere ongeschikte stoffen, zodat de vacht en de huid van uw hond niet onnodig worden belast tijdens het baden.


Bovendien is onze hondenshampoo in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo kunt u de lichaamsverzorging optimaal afstemmen op de behoeften van het dier.

Gebruik een van de volgende shampoos voor de lichaamsverzorging van uw hond:

  • Shampoo voor honden met droge vacht
  • Hondenshampoo voor een glanzende vacht
  • Hondenshampoo met voedende werking
Bekijk Bellfor hondenshampoo in de webshop

Voedingssupplementen als ondersteuning van de vacht

Naast een op het type afgestemde verzorging met een geschikte hondenshampoo speelt ook een op de behoefte afgestemde voedingsstoffenvoorziening een belangrijke rol voor het huidbeeld en de vachtstructuur. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een evenwichtige voeding met een hondenvoeding van hoge kwaliteit, gemaakt van natuurlijke ingrediënten.


Daarnaast kunnen speciale voedingssupplementen uw hond extra voedingsstoffen voor de huid en vacht geven. In ons assortiment vindt u twee geschikte producten voor dit doel, Bellfor Skin & Coat en Shiimun Skin.

  • Bellfor Skin & Coat is een natuurlijk voedingssupplement gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zoals insecteneiwitten en brandnetelzaden.
  • Shiimun Skin is een licht verteerbaar preparaat met shiitake en andere natuurlijke ingrediënten die uw hond waardevolle voedingsstoffen bieden.

Uw hond wassen - onze conclusie

Zoals u leest, is het voor de gezondheid van huid en vacht zeer belangrijk dat u uw hond niet te vaak in bad doet. Als een bad niet kan worden vermeden omdat de hond erg vuil is, moet u er zeker voor zorgen dat u een hondenshampoo van hoge kwaliteit gebruikt. Zo reinigt u de huid en de vacht van uw hond zo voorzichtig mogelijk.


In het Bellfor assortiment vindt u verschillende hondenshampoos waaruit u kunt kiezen voor een lichaamsverzorging die past bij het type hond dat u baadt.


Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

3.55 EUR
17.74 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
7.84 EUR
156.8 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
7.32 EUR
146.33 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
17.28 EUR
69.1 EUR / 1 L
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
36.08 EUR
32.47 EUR
64.94 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
36.08 EUR
32.47 EUR
64.94 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
37.29 EUR
32.93 EUR
62.12 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 21% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive