Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Cane Corso

De Cane Corso Italiano is een hondenras uit Italië, dat geclassificeerd wordt door de FCI in groep 2 (Pinscher en Schnauzer). De Cane Corso, ook wel bekend als de Italiaanse Dog, werd oorspronkelijk gefokt als waakhond en is daarom perfect geschikt als een betrouwbare waakhond.

Kenmerken van de Cane Corso

De Cane Corso Italiano is een groot hondenras met een schofthoogte van ongeveer 60 tot 68 centimeter, met een minimum hoogte voor reuen en een maximum hoogte voor teven van 64 cm. Het gewicht van de Cane Corso ligt tussen de 40 en 50 kilogram (mannetjes van en vrouwtjes tot 45 kg).

De vacht van de Cane Corso is glad en kort en kan kort zijn:

  • Geborsteld
  • Lichtgrijs
  • Leigrijs
  • Zwart
  • Bitterkoekje
  • Loodgrijs

De Cane Corso Italiano is een grote en zware hond. Toch ziet zijn uiterlijk er helemaal niet onhandig uit. Hij heeft een diepe en brede borstkas en een gespierd lichaamsbouw. 

De vorm van zijn hoofd laat duidelijk zien dat de Cane Corso een van de Molossiërs is. Het brede hoofd wordt gekenmerkt door een prominent voorhoofd en een duidelijk herkenbare wenkbrauwboog. Het heeft ook een lichte overbeet en hoog aangezette driehoekige oren die opzij hangen.

De levensverwachting van de Cane Corso Italiano ligt meestal tussen de 10 en 12 jaar, hoewel het volgens een studie uit 2017 natuurlijk ook afhangt van de vachtkleur van het dier.

Cane Corso Italiano Essence en Karakter

Cane Corso

De Cane Corso Italiano heeft in principe een ontspannen en rustig karakter. Tegelijkertijd kan zijn oorsprong als waakhond echter niet worden ontkend. 

Het is in de aard van het waakzame dier om zijn eigenaars te beschermen, wat de Cane Corso zeer geschikt maakt als waakhond. Ondanks zijn zelfverzekerde verschijning is hij heel gevoelig en hecht hij veel belang aan een nauwe relatie met zijn meester en minnares. 

Met consequent onderwijs is de Cane Corso een zeer vriendelijke tijdgenoot. Alleen zijn jachtinstinct is van tijd tot tijd moeilijk te onderdrukken.

Activiteiten met de Cane Corso

De Cane Corso is een vrij rustige hond. Toch heeft hij voldoende beweging en beweging nodig. Tegenwoordig is de Cane Corso Italiano vooral een populaire gezinshond. Daarnaast wordt hij ook gebruikt als waakhond, diensthond en (vooral in Italië) herdershond.

Hondeneigenaren moeten er over het algemeen rekening mee houden dat de grote, zware dieren druk genoeg moeten worden gehouden en uitgedaagd. Daarom is het vaak aan te raden om een hondenschool te bezoeken.

De Cane Corso Italiano is vooral geïnteresseerd in de volgende hondensporten:

  • Fietsen met de hond
  • Obedience

Daarnaast houdt de Cane Corso van lange wandelingen of trektochten met de eigenaar.

Cane Corso Italiano ziekten

Ondanks zijn robuuste lichaam en zijn oorspronkelijke gebruik als werkhond, zijn er natuurlijk enkele ziekten waarvoor de Italiaanse Dog gevoelig is.

Dit zijn (zoals gebruikelijk bij grote hondenrassen) met name heup- en elleboogdysplasie en andere gewrichtsproblemen. Daarnaast heeft de Cane Corso relatief vaak last van hartspierziekten en problemen met de gevoelige ogen.

Cane Corso voedsel

Om het welzijn van de Cane Corso Italiano te waarborgen en mogelijke ziekten zoals gewrichtsproblemen te voorkomen, heeft de hond speciale, hoogwaardige voeding nodig, die een optimale voedingsstoffen voorziening garandeert.

Voor de gezondheid van het bewegingsapparaat is een voedingssupplement met Bellfor Gelenke & Knochen (Gewrichten & Botten) ook zinvol. 

Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezonde ontwikkeling van uw Cane Corso Italiano vanaf jonge leeftijd.


Stel nu het voedsel samen voor je Cane Corso!

Mijn gegevens

Hondennaam
Ras
Geslacht*
Vrouw
*Verplichte velden
Man
Gecastreerd
Ja
Nee
Geboortedatum*
*Verplichte velden

Aanbevolen producten

Gerelateerde Artikelen

Schrijf een recensie

    Slecht 
 Goed