Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Bull Terriër

De Bull Terriër heeft zijn oorsprong in Groot-Brittannië en is door de FCI ingedeeld in groep 3. Het middelgrote ras is ook geschikt als waakhond, maar ondanks zijn slechte reputatie is het ook een liefdevolle en speelse gezinshond.

Kenmerken van de Bull terriër

De levensverwachting van de Bull terriër ligt met 10 tot 12 jaar. Met een schofthoogte van 45 tot 55 centimeter varieert het gewicht meestal van 24 tot 30 kilogram.

Het meest opvallende optische kenmerk van de Bull terriër is zeker de eivormige kop. De sterke kaak heeft een rechte beet. De donkere, driehoekige ogen zijn licht schuin. De oren van de Bull terriër zijn vrij klein en smal staand.

Zijn lange, gebogen hals is sterk en past goed in het totaalbeeld met een gedrongen lichaam, een diepe borstkas en een uitgesproken spiermassa.

De gladde vacht van de Bull terriër is kort en kan zwart, rood, roodbruin, wit, gestroomd of driekleurig zijn.

Bull Terriër natuur en karakter

Bull terriër zijn zelfbewuste en moedige honden. Ze bouwen een buitengewone hechte band op met mensen en worden gekenmerkt door een geduldig en liefdevol contact met kinderen. 

Bull terriër blijken speels, levendig en gevoelig te zijn. Tegelijkertijd hebben ze zeer sterke zenuwen en waakzaam.

Hoewel de Bull terriër in principe geschikt is als gezinshond, staat hij in veel landen op de rassenlijst. Het werd immers oorspronkelijk gefokt voor hondengevechten en wordt daarom nog steeds officieel als potentieel gevaarlijk beschouwd.

Activiteiten met de Bull terriër

In principe is de Bull Terriër zeer geschikt als waakhond. Tegenwoordig is hij echter vooral een populaire metgezel en gezinshond. 

Bull Terriers zijn erg levendig. Naast de aandacht van de eigenaar is het belangrijk dat zij voldoende beweging en activiteit krijgen.

Op het gebied van hondensporten zijn de volgende sporten geschikt voor Bull terriër:

  • Behendigheid
  • Hondendansen

Bull Terriër ziekten

Bull terriër zijn vrij robuuste dieren op zich. Toch heeft het ras af en toe de neiging tot gewrichtsziekten, waarbij hier met name klachten met de knieën kunnen optreden. Ook witte bull terriers hebben vaak last van huidproblemen.

Bull Terriër voedsel

Een hoogwaardig hondenvoer zonder kunstmatige toevoegingen zorgt voor een optimale voeding van de levendige dieren. Het is belangrijk dat de rantsoenen worden aangepast aan de behoeften. De leeftijd, het gewicht en de activiteiten van de Bull terriër spelen een belangrijke rol.

Daarnaast kunnen speciale voedingssupplementen helpen om deze ziekten bij Bull terriër te voorkomen.

Wij raden ze voor dit doel aan:

Het Bellfor voedingsconcept ondersteunt de gezondheid en het welzijn van uw Bull terriër vanaf jonge leeftijd.


Stel nu het voedsel voor uw Bull terriër samen!

Mijn gegevens

Hondennaam
Ras
Geslacht*
Vrouw
*Verplichte velden
Man
Gecastreerd
Ja
Nee
Geboortedatum*
*Verplichte velden

Aanbevolen producten

Gerelateerde Artikelen

Schrijf een recensie

    Slecht 
 Goed