Gratis telefonisch advies en bestelling
(+49) 2222-8039975

Verzending binnen

2-3 dagen

Geen verzendkosten

vanaf €69,00

Testfase

100 dagen

Bolonka Zwetna

Banner met Bolonka

De Bolonka Zwetna is een klein hondenras uit Rusland. Het ras wordt niet erkend door de FCI, maar door de RKF, die Rusland in deze organisatie vertegenwoordigt, is het ingedeeld in FCI Groep 9.

Kenmerken van de Bolonka Zwetna

De gemiddelde levensverwachting van Bolonka Zwetna is 9 tot 15 jaar. De schofthoogte is 24 tot 26 centimeter en het gewicht drie tot vier kilogram

De Bolonka Zwetna heeft een lange en dichte vacht met een opvallende glans en een uitgesproken ondervacht. Het heeft een gelijkmatige lengte op het hele lichaam en is krullend of golvend.

De rasstandaard van de Bolonka Zwetna staat alle kleuren toe met uitzondering van bont en wit. Alleen kleinere witte aftekeningen op de tenen en borst worden geaccepteerd. 

De kop van de Bolonka Zwetna is middelgroot. Dit geldt ook voor de afgeronde ogen, die donker of (bij leverkleurige exemplaren) iets lichter kunnen zijn.

Kenmerkend voor het uiterlijk van de Bolonka Zwetna is ook de halflange, volledig behaarde staart, waarvan de punt de rug van het dier raakt.

Bolonka Zwetna karakter

De Bolonka Zwetna kenmerkt zich door zijn uitgebalanceerde karakter en zijn vrolijke en levendige karakter. Hij is nieuwsgierig en bereid om te leren, en is ook zeer flexibel.

Daarnaast is een uitgesproken gezelligheid een van de kenmerken van de Bolonka Zwetna. Hij geeft er de voorkeur aan om een volwaardig lid van de familie te zijn en vindt het helemaal niet leuk als hij te lang alleen thuis wordt gelaten.

Bij de omgang met kinderen is de Bolonka Zwetna meestal net zo ongecompliceerd als bij andere honden of huisdieren.

Activiteiten met de Bolonka Zwetna

De fokkerij van de Bolonka Zwetna was er vanaf het begin op gericht om van hem een prettige metgezel en sociale hond te maken. De compacte viervoeters passen heel goed in een gezin met voldoende aandacht, maar hebben ondanks hun kleine formaat toch voldoende beweging nodig.

Als kracht en uithoudingsvermogen niet op de voorgrond staan, is de Bolonka Zwetna ook geschikt voor sommige hondensporten, zoals bijvoorbeeld:

  • Hondendansen
  • Wendbaarheid

De Bolonka Zwetna heeft zeer weinig haar. De lange vacht heeft echter voldoende verzorging nodig.

Bolonka Zwetna voedsel

De Bolonka Zwetna is een zeer robuust hondenras. Typische ziekten van het ras zijn daarom uiterst zeldzaam en kunnen voorkomen bij het kopen van pups van dubieuze fokkers. Toch is het voor de gezondheid en het welzijn van de Bolonka Zwetna belangrijk om aandacht te besteden aan een dieet dat aan haar behoeften voldoet. 

Een hoogwaardig hondenvoer voorziet de kleine viervoeter van alle noodzakelijke voedingsstoffen en een aan zijn energiebehoefte aangepast rantsoen voorkomt overgewicht.

Bellfor's speciale voer voor het ras bevordert het welzijn en de gezondheid van uw Bolonka Zwetna van jongs af aan.


Banner met Bolonka voering


Stel nu het voedsel voor uw Bolonka Zwetna samen!

Mijn gegevens

Hondennaam
Ras
Geslacht*
Vrouw
*Verplichte velden
Man
Gecastreerd
Ja
Nee
Geboortedatum*
*Verplichte velden

Aanbevolen producten

Gerelateerde Artikelen

Schrijf een recensie

    Slecht 
 Goed