info-icon-24
Verzending binnen
2-3 dagen
info-icon-cost
Geen verzendkosten
vanaf €69,00
info-icon-time
Testfase
60 dagen
Gratis telefonisch advies en bestelling
warencorb Bekijken 0 product(en) - 0.00 EUR
U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

Appenzeller Sennenhond - Hondenvoer

Banner met Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond is een middelgroot Zwitsers hondenras dat door de FCI in groep 2 wordt ingedeeld. De Appenzeller Sennenhond is een van de Zwitserse Berghonden en is een klassieke herdershond, maar door zijn ongecompliceerde karakter is hij ook geschikt als gezinshond.

Kenmerken van de Appenzeller Sennenhond

Appenzeller Sennenhond

Mannetjes bereiken een schouderhoogte van 52 tot 56 centimeter, terwijl de vrouwelijke Appenzeller Sennenhunde iets kleiner zijn met 50 tot 54 cm. Het gewicht van dit ras varieert meestal tussen de 22 en 32 kilogram.

De lichaamsbouw van de Appenzeller Sennenhond is bijna vierkant. De dieren zijn zeer mobiel, maar hebben nog steeds een goed ontwikkelde spiermassa. De Appenzeller Sennenhund heeft een korte en krachtige hals en een rechte, middelmatig lange rug en een brede en diepe borstkas.

De wigvormige kop past harmonieus in het totaalbeeld. Het heeft een lichte voorhoofdsgroef en een matig ontwikkelde stop. De licht schuine ogen zijn klein en amandelvormig. De grote oren van de Appenzeller Sennenhond zijn hoog aangezet en hangen in rust. De Appenzeller Sennenhund heeft een driekleurige, kousenharige vacht met een dichte ondervacht. Als redenkleur is naast zwart ook een donkerbruine kleur toegestaan, met telkens witte en bruine insignes.

Wie zich met de aankoop van een Appenzeller alpenmelkershond tot een serieuze fokker wendt, kan blij zijn met een levensverwachting van 12 tot 14 jaar in de regel.

Appenzeller Sennenhond natuur en karakter

Appenzeller Sennenhonden worden beschouwd als intelligente en leerzame berghonden. Ze hebben een levendig en levendig karakter en bouwen een hechte band op met hun eigenaar. Daarom is het belangrijk om ze actief te integreren in het dagelijks leven en ze voldoende aandacht te geven.

Als een klassieke herdershond is de Appenzeller Sennenhond nog steeds onverschrokken en zelfverzekerd. Hij lijkt meestal aan vreemden met een zekere mate van wantrouwen. Als hij als werkhond wordt gebruikt, vervult hij de hem toegewezen taken met veel doorzettingsvermogen en grote ijver.

Daarnaast heeft de Appenzeller Sennenhond een uitgesproken beschermend instinct, wat hem een betrouwbare waakhond maakt, maar vooral voor beginners in het houden van honden, maar ook een uitdaging.

Activiteiten met de Appenzeller Sennenhond

De Appenzeller Sennenhond heeft een extreem hoge bewegingsdrang en moet daarom voldoende bezet zijn. Hij blijkt bereid te zijn om te leren en kan zeer goed opgeleid worden (uitgaande van de nodige kennis).

In zijn thuisland wordt de Appenzeller Sennenhond nog steeds gebruikt als herdershond. Door zijn werklust is hij ook zeer geschikt voor medische, beschermings- of lawinehonden. Wie een Appenzeller Sennenhond als gezinshond wil houden, moet zich ervan bewust zijn dat mentale en fysieke uitdagingen essentieel zijn voor het welzijn van de viervoeter.

De volgende hondensporten zijn zeer geschikt voor de Appenzeller Sennenhond:

Voor reguliere sportactiviteiten bevelen wij ons assortiment speciale producten voor sporthonden aan.

Appenzeller Sennenhondenziekten

De Appenzeller Sennenhond wordt beschouwd als robuust en relatief ongevoelig voor ziektes die typisch zijn voor het ras. Dit komt vooral door het feit dat hij nog vaak als werkhond gefokt wordt en dat het uiterlijk slechts een ondergeschikte rol speelt.

Toch zijn er enkele ziekten waarvoor een verhoogd risico bestaat bij de Appenzeller Sennenhond. Dit geldt met name wanneer de dieren afkomstig zijn van risicofokkerij.

De Apenzeller Sennenhond wordt in het bijzonder getroffen door de volgende ziekten:

De juiste voeding van de Appenzeller Sennenhond

Een evenwichtige voeding is zeer belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de Appenzeller Sennenhond. Met onze hoogwaardige koudgeperste hondenvoeding van natuurlijke ingrediënten zorgt u voor een optimale voedingstoevoer en vermindert u tegelijkertijd het risico op intoleranties.

Om gewrichtsproblemen zoals elleboog- en heupdysplasie tegen te gaan, adviseren wij ook een voedingssupplement met Bellfor voor gewrichten en botten. Het natuurlijke preparaat bevat het innovatieve werkzame bestanddeel complex Ovopet met hyaluronzuur, collageen en vele andere waardevolle ingrediënten.

Daarnaast raden wij u aan om de nieren van uw Appenzeller Sennenhond regelmatig te ontgiften met Bellfor Kidney Power en zo bij te dragen aan het ontgiften van de nieren van dit vitale filterorgaan.

Het doordachte voedingsconcept van Bellfor bevordert de gezonde ontwikkeling van uw Appenzeller Sennenhond van jongs af aan en ondersteunt u op betrouwbare wijze bij de juiste voeding van uw hond.

Heeft deze pagina je geholpen?

Schrijf een recensie

Slecht
Goed
Diëtist
Mijn gegevens
normaal

Ribben tastbaar met een laag vetgehalte, taille zichtbaar van bovenaf, hoogte van de buiklijn zichtbaar vanaf de zijkant voor het bekken.

Mijn gewicht
Mijn activiteiten
Het hondenvoer mag niet bevatten uit het volgende
GROENTEN EN GRANEN
VLEES EN VIS
ANDERS
Gezondheidsproblemen
Speciale behoeften

Aanbevolen producten

30.99 EUR
7.75 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
523.19 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
31.39 EUR
125.57 EUR / 1 Kg
In Belasting: BTW 12% Verzendkosten
watsapp-button-icon
bellfore motive